دستورالعمل تکثیر وپرورش کروکودیل در اسارت
header
تبلیغات

لطفا از سایت حمایت کنید

خرید ویژه بلک فرایدی از سایت دی جی کالا

$$$ تبلیغات در سایت نوین طیور$$$

$$$ طراحی نقشه هوادهی مرغداری $$$

اعضا

نام کاربری:
کلمه عبور:
سبد خرید
کانال نوین طیور

کانال نوین طیور

مقاله
تبلیغات

 

جستجوی گوگل
Google


در كل اينترنت
در اين سايت

جستجو
رهگیری سفارش
شناسه سفارش :

بازدید کننده
شروع شمارش: 1391-12-24
کل بازدید ها: 32159235
بازدید کننده: 30810977
بازدید های امروز: 27138
بازدید های دیروز: 29447
برچسب ها
دستورالعمل تکثیر وپرورش کروکودیل در اسارت

 معاونت محیط طبیعی
دفتر تنوع زیستی و حیات وحش

دستورالعمل تکثیر وپرورش کروکودیل در اسارت

کلیات :

 

 
در اجرای مواد یک و 6 قانون شکار و صید مصوب 16/3/1346 و با اصلاحات بعدی آن و نیز مواد 33 الی 36 آیین نامه اجرایی همان قانون و ماده 8 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست مصوب 28/3/1353 و اصلاحات بعدی آن با رعایت مفاد این دستورالعمل مجوز تکثیر و پرورش کروکودیل در اسارت برای متقاضیان صادر می گردد .
 
ماده یک : هدف
تکثیر و پرورش کروکودیل در اسارت با اهداف اقتصادی ، گردشگری ، علمی و پژوهشی به منظور تولید پوست ، پروتئین ، محصولات جانبی ، جذب توریست ، فروش کروکودیل زنده پس از اخذ مجوزهای لازم مجاز می باشد .
 
ماده دو : تعاریف
-  سازمان: سازمان حفاظت محیط زیست
- دفتر : دفتر حیات وحش و موزه های تاریخ طبیعی
     - اداره کل : اداره کل حفاظت محیط زیست استان
- مراکز حساس : بر اساس مصوبه هیئت وزیران به شماره 5139/ت/ 29379 هـ – مورخ 3/2/1384 به سکونتگاههای انسانی ، مراکز درمانی ، آموزشی ، نظامی ، منابع آب شرب (سفره های زیر زمینی ، رودخانه ها و سدها ) ، بزرگراهها و جاده های ترانزیتی ، جاده های اصلی ، پارک ملی ، تالاب ، دریاچه ، اثر طبیعی ملی ، زیستگاه حیات وحش ، مناطق و رودخانه های حفاظت شده اطلاق می گردد .
 
ماده سه : گونه های قابل تکثیر و پرورش
1-    گونه های مجاز قابل تکثیر و پرورش در این دستورالعمل به گونه های مندرج در تبصره ذیل اطلاق می گردد که صدور مجوز تکثیر و پرورش با رعایت ضوابط و قوانین و مفاد مندرج در این دستورالعمل امکانپذیر میباشد.
تبصره : تکثیر و پرورش کروکودیل شامل گونه های
الف ) کروکودیل گینه نو Crocodylus novaeguineae
ب) کروکودیل رود نیل Crocodylus niloticus
ج) کروکودیل سیامی ( تایلند )   Crocodylus siamensis
د) کروکودیل آب شور  Crocodylus porosus
هـ) کروکودیل مردابی Crocodylus palustris
 

ماده چهار : ضوابط و شرایط کلی
1-    احداث واحدهای تکثیر و پرورش کروکودیل بر اساس مصوبه شماره 64677/ت18591هـ مورخ 26/12/78 با اصلاحیه شماره 11359/ت23415هـ – مورخ 21/3/1380 هیئت وزیران راجع به ضوابط و معیارهای استقرار صنایع مطابق با کد " 10- و " صنایع کشاورزی می باشد .
2-    رعایت حداقل 5 کیلومتر فاصله بین واحدهای تکثیر و پرورش کروکودیل با پارک ملی ، مناطق حفاظت شده و سایر مناطق تحت مدیریت سازمان .
3-    رعایت حداقل 10 کیلومتر فاصله بین واحدهای تکثیر و پرورش کروکودیل با زیستگاههای طبیعی گونه کروکودیل مردابی ( استان سیستان و بلوچستان ) .
4-    رعایت حداقل 3 کیلومتر فاصله از سایر مراکز حساس
5-    محل تاسیسات تکثیر و پرورش کروکودیل در اسارت علاوه بر رعایت ضوابط استقرار مندرج در بند یک ماده 4 این دستورالعمل نباید مخل بهداشت و آسایش و ایمنی عمومی و یا موجب بروز خسارت به طبیعت ( جنگل ها ، مراتع و .. ) و آلوده شدن آبهای عمومی و همچنین ایجاد خطر بیماری و یا تضعیف نژاد برای حیوانات و آبزیان باشد .
6-     رها نمودن حیوانات تکثیر شده در طبیعت ممنوع می باشد .
7-    برای شروع فعالیت با استفاده از تخم ، پرورش کروکودیل های کوچک و جوان تا رسیدن به سن مناسب کشتار ( Ranching ) و یا استفاده از مولد برای انجام سیکل مزرعه داری( Farming )حداقل تعداد در جدول شماره یک آمده است .
 
جدول شماره یک : حداقل تعداد مجاز تمساح برای خرید وفروش
ردیف
نوع روش تولید
اندازه (سن) تمساح
حداقل تعداد مجوز
 
 
1
گله داری (پرورش)
تخم
1000
نوزاد (کوچکتر از 30 سانتیمتر)
1000
یک ساله (کوچکتر از 70 سانتیمتر)
500
دوساله (حدود 110 سانتیمتر)
500
سه ساله (بزرگتر از 120 سانتیمتر)
300
2
 
مزرعه داری (زادآوری)
زیر بلوغ (بزرگتر از 2 متر) *
100
بالغ *
50
* با ترکیب جنسی مناسب (2 یا 3 ماده به 1 نر)
 
8-    صدور محصولات تولیدی و یا کروکودیل زنده به سایر کشورها و همچنین ورود گونه به کشور منوط به اخذ مجوز سایتیس ( CITES ) و موافقت کتبی دفتر می باشد .
9-    کروکودیلهای خریداری شده از مبادی داخلی و خارجی باید تاییدیه سلامت بهداشتی از مراجع ذیصلاح را اخذ نمایند ( Health Certificate )
10- مزارع یا کارگاهها مجاز به فروش کروکودیل های خود در هر شرایط سنی به صورت تکی یا جزئی به افراد حقیقی و حقوقی نمی باشند.
11- فروش کروکودیل به باغ وحش ها و مراکز علمی – آموزشی و تحقیقاتی باید بر اساس انجام مکاتبات لازم و موافقت دفتر باشد.
12- حداقل تعداد فروش کروکودیل کارگاههای در حال فعالیت به مزارعی که تازه اقدام به این کار   می کنند بر اساس جدول شماره یک خواهد بود.
13- کارگاهها یا مزارع داخلی برای فروش کروکودیل در هرسنی به سایر مزارع می بایست مجوز دفتر و سایتیس را دریافت نمایند.
14- ضوابط ایمنی کارگاه ( فنس کشی یا دیوار کشی دور استخر ها )
1-14- با توجه به توانایی کروکودیل ها در بالا رفتن از دیوارها و توری ها ، فنس های توری بایستی ارتفاع مناسب داشته (حداقل 2 متر) و لبه بالایی آنها به طرف داخل استخر یا حصار برگشته باشد.
2-14- دیوار کشی کل مجموعه مزرعه پرورش نیز به همین دلیل بایستی صاف وصیقلی و با ارتفاع مناسب ( حداقل 2 متر) باشند.
3-14- اندازه ها چشمه توری ها حداکثر 5 سانتی متر باشد تا امکان عبور دست کودکان و یا پوزه کروکودیل ها از داخل چشمه های توری میسر نباشد.
4-14- فنس ها را باید طوری ساخت که کروکودیل ها قادر به نقب یا تونل زدن در زیر آن ها نباشند . به همین منظور باید حداقل پایه های 5/0 (نیم متری) در داخل زمین داشته باشند.
5-14- حصارها باید به نحوی باشند که امکان ورود ناخواسته اشخاص به داخل و خروج کروکودیل ها از آن ممکن نباشد.
6-14- تابلوها و علائم مناسب هشدار دهنده مرتبط باید در فواصل حداکثر 20 متری بر روی دیوارها یا    فنس ها نصب شوند.
7-14- نزدیک ترین فاصله بازدید کنندگان از فنس ها نباید از یک متر کمتر باشد.
8-14- انجام تمهیدات لازم جهت رعایت مسایل ایمنی ( از جمله بیمه حوادث پرسنل و بازدید کنندگان ) ، همچنین اجرای برنامه آموزشی ایمنی و کمکهای اولیه به پرسنل الزامی می باشد.
15 – به منظور ممانعت از ایجاد آلودگی و حفظ شرایط بهینه زیست محیطی در منطقه و نیز قابلیت دفع پساب مزارع به منابع پذیرنده ، فاضلاب خروجی مزارع باید استانداردهای دفع فاضلاب ارائه شده توسط سازمان را داشته و سیستم تصفیه فاضلاب برای آنها تعبیه شده باشد .
16- تهیه وسایل ایمنی از قبیل کفش ، لباس مناسب ، الکترو شوکر و همچنین اسلحه ( با اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح ) الزامی است . همچنین نصب شماره تلفن اداره کل نیروی انتظامی ، آتش نشانی و اورژانس در ابعاد  60 × 40 سانتی متر در اطاقهای نگهبانی و مسئول فنی و محوطه کارگاه الزامی است .
17- کشتار کروکودیلها ضمن رعایت اصول و موازین بهداشتی و تعبیه محل مناسب می بایست بدون استفاده از اسلحه و به روش استفاده از چاقو و قطع نخاع انجام گیرد .
18- کروکودیل های کوچک را می توان به کمک کیسه گونی در فواصل کوتاه حمل ونقل کرد ، به شرط آنکه کیسه ها روی هم تل انبار نشوند و آنها را روی سطح صاف در سایه قرار داد و در هر کیسه بیش از یک کروکودیل قرار نداد. بخصوص تمساح های 70 سانتیمتری و بزرگتر را هیچگاه نباید در کیسه های نوزادان کوچک قرار داد. برای حمل کروکودیل در وسایل حمل ونقل لازم به بستن دهان آنها نیست . این امر ممکن است مانع تنظیم دمای بدن و موجب مرگ آنها شود ویا در صورت فرار تصادفی آنها ممکن است در اثر گرسنگی بمیرند . در حمل و نقل های طولانی با روش استفاده از جعبه های مقوایی یا چوبی مخصوص همین کار می توان صدها عدد از آنها را با موفقیت و بدون تلفات حمل کرد.
19- علامت گذاری کروکودیل و پوست های تولید شده
1-19- علامت گذاری در روند پایش رشد کروکودیل ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . برای این منظور بایستی به همه کروکودیل های خریداری شده که وارد مجموعه کارگاه ها یا مزارع می شوند میکروچیپ وصل نمود.
2-19- هر کارگاهی می بایست دستگاه مربوط به قرائت شماره میکروچیپ را آماده استفاده در محل کارگاه داشته باشد و کارشناسان مراجعه کننده سازمان مجار به استفاده از آن خواهند بود.
3-19- پوست های تولید شده نیز باید با برچسب ها یا پلاک های مناسب که شماره میکروچیپ کروکودیل و شماره مجوز سایتیس روی آن ثبت شده باشد علامت گذاری شوند.
20- فرار کروکودیل ها ومقابله با آن
1-20- مزارع کارگاههای پرورش کروکودیل می بایست هر گونه فرار احتمالی کروکودیل ها را به نزدیک ترین پاسگاه نیروی انتظامی و یا اداره کل محیط زیست استان گزارش دهند.
2-20- در صورت عدم امکان گرفتن مجدد کروکودیل فراری ویا ورود آن به داخل هر گونه منبع آبی نظیر رودخانه و تالاب ، کروکودیل فراری را می بایست با استفاده از اسلحه معدوم و گزارش مستند آن را به اداره کل و دفتر اعلام گردد.
3-20- مزارع همچنین باید گزارش تلفات خود را به طور مستند و قابل ارائه در محل داشته باشند.
21- سایر ضوابط نگهداری
1-21- تعبیه موانع مناسب در کانال های ورودی و خروجی اصلی و فرعی آب جهت جلوگیری از فرار احتمالی کروکودیل ها.
2-21- برای پرهیز از لیز خوردن کارکنان و عدم نفوذ آب به خاک شکل ، شیب و جنس کف استخرها  و محوطه نگهداری تمساحها باید بطور مناسب از سیمان ساخته شود.
3-21- داشتن عمق مناسب استخرهای زاد آوری و پرورشی (5/1-1 متر برای استخرهای زاد آوری و کمتر از 1 متر برای استخرهای پرورشی) و استخرهای مناسب نگهداری نوزادان جهت تامین شرایط لازم برای رشد و اعمال مدیریت های لازم.
4-21- همه محل های نگهداری بایستی دارای خروجی آب باشند.
5-21- از نگهداری زیاد آب در داخل استخرها جهت جلوگیری از تعفن آب بایستی خودداری نمود.
6-21- امکان تخلیه استخرها و نیز سر ریز شدن آنها در اثر عواملی نظیر باران وجود داشته باشد.
7-21- همه خروجی های محل های نگهداری باید از طریق کانال با لوله به واحد تصفیه پساب هدایت شوند.
8-21- تعبیه استخرهای قرنطینه و نگهداری کروکودیل های بیمار و یا مشکوک به بیماری.
9-21- تعبیه حوضچه های ضد عفونی (آهک) در محل ورودی و خروجی استخرها و سایر قسمت های مزرعه.
10-21- اختصاص 20 درصد از محوطه مزرعه پرورش کروکودیل به فضای سبز.
11-21- مجوزهای مربوط به مزرعه تکثیر وپرورش کروکودیل باید بر اساس شرح تعداد ، نوع گونه و سن آنها در محل مزرعه موجود بوده و قابل ارائه به کارشناسان سازمان باشد.
22- غذا دهی ونگهداری غذا
1-22- غذای مورد استفاده باید در شرایط مناسب و بهداشتی نگهداری وذخیره شود.
2-22- از استفاده از منابع مشکوک نظیر تلفات دامداری ها اجتناب شود.
3-22- محل تهیه وآماده سازی غذا باید با رعایت اصول بهداشتی و مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور باشد.
 
ماده پنج : شرایط متقاضی
1-    تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران
2-    اعتقاد به یکی از ادیان رسمی کشور
3-    حسن شهرت وعدم داشتن سوء پیشینه در زمینه تخلفات شکار وصید (از درجه چها به بالا ممنوع)
تبصره : متقاضیانی که تابعیت غیر ایرانی دارند با تشکیل موسسه حقوقی ثبت شده در کشور جمهوری اسلامی ایران می توانند متقاضی موضوع این دستورالعمل باشند .
 
ماده شش : مدارک مورد نیاز
1-    تقاضا نامه کتبی متقاضی تکثیر و پرورش کروکودیل
2-    ارائه طرح توجیهی تکثیر و پرورش کروکودیل مشتمل بر :
1-2- هدف یا اهداف ( اصلی و جانبی ) مورد نظر به طور مشخص
2-2- نام گونه مورد نظر جهت تکثیر و پرورش و تشریح آن ( نحوه تامین مولدین ، تعداد و ترکیب جنسی و سنی آنها )
3-2- تشریح جزئیات روش و اقدامات تا مرحله بهره برداری
4-2- ظرفیت لازم ( بر اساس جدول شماره یک ارائه شده در همین دستورالعمل )
5-2- زمان بندی اجرای طرح
6-2- تاسیسات ، تجهیزات و جا نمایی آنها
7-2- فهرست پرسنل طرح
8-2- معرفی یک نفر دکتر دامپزشک به عنوان مسئول فنی طرح
9-2- تشریح نحوه تغذیه و جیره غذایی مورد نظر
10-2- تمهیدات لازم در جهت رعایت و پیشگیری از بیماری ها و نحوه رسیدگی و کنترل محیط و گونه
11-2- ارائه نقشه دقیق از محل و مشخصات آن
12-2- توجیه اقتصادی و نتیجه گیری از طرح
13-2- تکمیل پرسشنامه زیست محیطی استقرار واحد های تولیدی و کشاورزی
 
ماده هفت : مراحل صدور مجوز
1- مجوز ساخت
1-1- متقاضی باید درخواست خود را به همراه طرح مربوطه و به صورت مکتوب ( بر اساس مندرجات ماده 6 این دستورالعمل ) به اداره کل ارائه نماید .
2-1- ارسال مدارک به همراه نظرات اداره کل به دفتر به انضمام بند 3-1- همین ماده
3-1- کسب موافقت اولیه سایتیس برای احداث مزرعه تکثیر و پرورش کروکودیل
4-1- نظر کارشناس دفتر حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از بازدیدهای لازم به صورت مکتوب به اداره کل هماهنگی گارد امور استانها و مناطق منعکس خواهد کرد .
5-1- در صورتیکه نظر دفتر مثبت باشد مراتب به اداره کل هماهنگی گارد امور استانها و مناطق ارجاع تا پس از بررسی های لازم نسبت به صدور مجوز اولیه فعالیت واحد مذکور از جانب اداره کل هماهنگی گارد و امور استانها و مناطق اقدام گردیده و مراتب به اداره کل مربوطه اعلام خواهد گردید .
6-1- در صورت عدم موافقت با طرح پیشنهادی به جهت عدم ارائه مدارک لازم و مجوزهای مربوطه ، دفتر مراتب را به صورت مکتوب به اداره کل جهت اعلام پاسخ به متقاضی اقدام خواهد نمود .
2- مجوز بهره برداری
1-2- پس از اعلام کتبی متقاضی مبنی بر آماده شدن محل ، کارشناس اداره کل حد اکثر ظرف مدت 2 هفته از مزرعه پرورشی یا کارگاه بازدید به عمل آورده و در صورت رعایت ضوابط مندرج در این دستورالعمل و ارسال نظریه اداره کل به دفتراقدام خواهد گردید .
تبصره - صدور مجوز برای واردات منوط به بازدید کارشناسان دفتر از امکانات و نحوه ساخت مزرعه پرورش متقاضی و تایید آن می باشد .
2-2- دفتر حد اکثر ظرف مدت 2 هفته در صورت تایید ، مراتب را به اداره کل هماهنگی گارد امور استانها و مناطق جهت صدور پروانه بهره برداری برای یک دوره 5 ساله برای فعالیت مزرعه مذکور اعلام خواهد نمود .
3-2- صدور پروانه بهره برداری توسط اداره کل هماهنگی گارد امور استانها و مناطق و اعلام آن به اداره کل
4-2- حداقل تعداد خرید کروکودیل مزارعی که تازه اقدام به این کار می کنند از مزارع در حال فعالیت داخلی نیز باید بر اساس جدول شماره یک باشد
5-2- کارگاهها یا مزارع در هر مرحله برای خرید کروکودیل در هر سنی از مزارع خارجی و یا داخلی موجود ملزم به دریافت مجوز دفتر و سایتیس می باشند .
6-2- نوع گونه های مجاز برای انجام فعالیت های پرورش گونه های کروکودیل آب شور – نیل – سیامی و گینه نو خواهند بود
 
ماده هشت : تمدید مجوز بهره برداری
1- ارسال گزارش مسئول فنی مزرعه یا کارگاه به صورت مداوم ( هر سه ماه یکبار ) از اداره کل به دفتر .
2- تایید وضعیت پساب خروجی توسط اداره کل در فصول اوج فعالیت ( اسفند ماه هر سال ) و ارسال کتبی آن به دفتر
3- ارائه گزارش کتبی کارشناس اداره کل به دفتر مبنی بر تایید فعالیت کارگاه
4- رعایت مفاد مندرج در این دستورالعمل از جانب متقاضی و تایید آن توسط کارشناس اداره کل 
 
ماده نه : تعهدات متقاضی
1- مسئول کارگاه موظف است تمامی قوانین ، مقررات و آئین نامه های اجرایی این سازمان را رعایت و اجرا نماید.
2- مسئول کارگاه موظف است بصورت کتبی تعهد نماید ضمن رعایت کلیه مفاد این دستورالعمل از انجام هر گونه اقدامات غیر معمول مانند دو رگه گیری و رهاسازی در طبیعت نیز خودداری نماید.
3- هدیه کروکودیل های تکثیر شده به دیگران و جایگزینی آنها و هر گونه اقدامی خارجی از اهداف مندرج در طرح منوط به طی مراحل اخذ مجوز از دفتر خواهد بود.
4- مسئول کارگاه موظف به ارائه گزارش عملکرد (سه ماه یکبار) دال بر تعداد ، گونه ها ، خرید وفروش کروکودیل ها ، مرگ و میر و تلفات ، حوادث احتمالی ، بیماری و نتایج آنالیز آب خروجی و پساب به اداره می باشد.
5- کارشناسان مرتبط سازمان مجاز به بازدید و بررسی مزارع تکثیر و پرورش کروکودیل در هر زمانی خواهند بود و مسئول کارگاه موظف به همکاری لازم با آنها می باشد.
6- در صورت عدم همکاری مسئول کارگاه با کارشناسان سازمان ، برابر ماده 30 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب 3/2/1374 برخوردار خواهد شد.
7- مسئول کارگاه متعهد می گردد در صورت بروز و شیوع هر گونه بیماری اپیدمیک مراتب را در حداقل زمان ممکن به اداره کل و دفتر اطلاع دهد همچنین در صورت مرگ غیر طبیعی مراتب در اسرع وقت کتباً به دفتر اعلام گردد.
8- مسئول کارگاه موظف و متعهد است در صورت تعطیلی مزرعه تکثیر وپرورش خود به هر دلیل نظیر عدم رعایت ضوابط یا عدم توانایی فنی – مالی ، نسبت به کشتار یا معدوم سازی و یا واگذاری کروکودیل های خود با هماهنگی و نظارت دفتر اقدام و نتیجه را گزارش نماید.
 
ماده ده : نظارت
1- نظارت عالیه بر اجرای تمامی مراحل طرحها و مجوزهای صادره به عهده دفتر و اداره کل خواهد بود.
2- ارسال گزارشات شش ماهه عملکرد متقاضی توسط اداره کل به دفتر.
 
ماده یازده : شرایط ابطال مجوز
1- در صورتی که متقاضی نسبت به رعایت هر کدام از موارد مندرج در این دستورالعمل سهل انگاری کرده و یا موارد مذکور را رعایت ننماید اداره کل ذیربط موظف است ابتدا نسبت به هشدار و اخطار لازم طی دو مرحله و به فاصله 15 روز از یکدیگر اقدام نموده و در صورت عدم رفع موارد تخلف از جانب متقاضی ، مراتب را به اطلاع دفتر و اداره کل رساند.
2- دفتر پس از رسیدگی به موضوع واخذ تصمیم نهایی نسبت به چگونگی ادامه فعالیت واحد مذکور اعلام نظر خواهد نمود ونتیجه آن از طریق اداره کل هماهنگی گارد امور استانها ومناطق به اداره کل جهت اجرا ابلاغ   می گردد.
3- در صورت عدم رعایت بند 2 ماده نه و هشدارها و اخطارهای قبلی پروانه بهره برداری متقاضی لغو خواهد گردید.
4- بعد از ابلاغ رای نهایی متقاضی حق هیچگونه اعتراضی نخواهد داشت.
 
ماده دوازده
این دستورالعمل شامل دوازده ماده  ، 48 بند ، 53 تحت بند و 2 تبصره و 9 صفحه می باشد.

محصولات مرتبط :

بسته آموزشی پرورش تمساح

سی دی آموشی پرورش تمساح

طراحی سوله

مقالات مرتبط :


       .: نظر شما در مورد این مطلب:.
نام *:
 ایمیل :  
نظر شما *
لطفا حاصل عبارت را در باکس زیر وارد نمایید : *
5
به علاوه
15
=
     
به novintiur.ir امتیاز دهید :
با تشکر از حمایت شما