جوجه کشی طبیعی بلدرچین به صورت سنتی
در جوجه کشی طبیعی بلدرچین از آنجا که بلدرچین های ژاپنی به ندرت کرچ میشوند می توان جهت پرورش بلدرچین تخم ها را با قرار دادن زیر مرغ های کرچ تبدیل به جوجه کرد. برای این کار مرغ های کوچک جثه مناسب می باشند.گروهی از تخم ها باید ذخیره شده و سپس در زیر مرغ گذارده شوند تا همه آنها با هم و در یک زمان به جوجه یک روزه تبدیل شوند.
بلدرچین ماده خیلی سریع به بلوغ جنسی می رسد و حدود ۴۲ روزگی شروع به تخم گذاری می کند. فرایند جوجه کشی طبیعی بلدرچین نسبتاً طولانی است و در فصول بهار و تابستان تخم گذاری می کند. بلدرچین های اهلی در تمام فصول سال اقدام به تولید مثل می نمایند در طبیعت معمولاً یک بلدرچین ماده و یک بلدرچین نر یک جفت را تشکیل داده و پس از جفت گیری اقدام به آشیانه سازی می نمایند.
در حالت طبیعی، بلدرچین ها آشیانه را بر روی زمین ساخته و معمولاً بین علفزارها یا صخره ها قرار می دهند. بلدرچین ها حدود ۷۰ درصد تخم ها را در ساعات بعد از ظهر میگذارند. بلدرچین ماده پس از یک دوره تخم گذاری کرچ شده و روی تخم ها می خوابد.

تخم ها معمولا پس از ۱۸ روز به جوجه تبدیل میشوند. صفت کرچی در برخی نژاد های بلدرچین مانند بلدرچین ژاپنی کمتر دیده می شود و به ندرت کرچ می شوند. لذا سرعت تکثیر این نژاد در طبیعت کمتر است. در طبیعت هر بلدرچین ماده میتواند روی حدود ۱۰ عدد تخم بخوابد. به شرط مساعد بودن شرایط محیطی حدود ۷۵ و ۸۰ درصد تخم ها به جوجه تبدیل می شود. پرنده ماده در دوران جوجه کشی طبیعی بلدرچین به خوبی از تخم ها مراقبت کرده وآن ها را هر چند ساعت یک بار میچرخاند. اولین جوجه های بلدرچین در روز ۱۸ پوسته تخم را شکسته و از تخم خارج میشوند، و بقیه آن ها احتمالا روز بعد از تخم خارج شوند.
جوجه های متولد شده بسیار ضعیف بوده و نیاز به مراقبت مادر دارند. وزن جوجه بلدرچین ها هنگام خروج از تخم حدود ۶ تا ۷ گرم است.
جوجه ها در بدو تولد دارای رنگ قهوه ای با نوارهای زرد هستند. بلدرچین های ماده در ساعات اولیه خروج جوجه ها از تخم وظیفه خشک کردن آن ها را برعهده داشته و تا چند ساعت جوجه ها را در زیر پر و بال خود می گیرند. مراقبت از جوجه ها معمولاً تا ۲ یا ۳ هفته پس از تولد ادامه می یابد.
محصولات مرتبط :
بسته آموزشی پرورش بلدرچین
سی دی آموزشی پرورش بلدرچین
طراحی نقشه سالن پرورش بلدرچین
مقالات مرتبط :
جوجه کشی و تعیین ظرفیت دستگاه جوجه کشی در مزارع پرورش بلدرچین
بيماري هاي ويروسي بلدرچين
بيماري آبله در بلدرچين
آنفلوانزاي پرندگان
آنفلانزای فوق حاد طیور
میزان مصرف خوراک بلدرچین ماده مولد و تخم گذار
تغذیه و پرواربندی بلدرچین
برخی مشکلات تغذیه ای مزارع پرورش بلدرچین در ایران
تاثیر دما بر مصرف دان بلدرچین
انواع روش های پرورش بلدرچین
عملیات بعد از جوجه کشی بلدرچین
بیرون زدگی مقعد (پرولاپس) در بلدرچین
لکوز LEUKOSIS
تو لک رفتن بلدرچین ( جلوگیری از تولک رفتن زودرس بلدرچین )
آشنایی جامع با پرورش بلدرچین
مایکوپلاسما, پاستورلوز و هموفیلوس پاراگالیناروم در بلدرچین
جوجه کشی و تعیین ظرفیت دستگاه جوجه کشی در مزارع پرورش بلدرچین
منبع : بلدرچین