اثر تغییرات تغذیه ای بر ترکیبات شیر
header
تبلیغات

لطفا از سایت حمایت کنید

خرید ویژه بلک فرایدی از سایت دی جی کالا

$$$ تبلیغات در سایت نوین طیور$$$

$$$ طراحی نقشه هوادهی مرغداری $$$

اعضا

نام کاربری:
کلمه عبور:
سبد خرید
کانال نوین طیور

کانال نوین طیور

مقاله
تبلیغات

 

جستجوی گوگل
Google


در كل اينترنت
در اين سايت

جستجو
رهگیری سفارش
شناسه سفارش :

بازدید کننده
شروع شمارش: 1391-12-24
کل بازدید ها: 32276746
بازدید کننده: 30928300
بازدید های امروز: 14025
بازدید های دیروز: 14802
برچسب ها
اثر تغییرات تغذیه ای بر ترکیبات شیر

اثر تغییرات تغذیه ای بر ترکیبات شیر

در این مقاله به طور خلاصه به اثر کلی برخی تغییرات جیره ای که بر روی ترکیبات شیر موثرند اشاره میشود. برخی اوقات این سوال مطرح می شود که اگر به عنوان مثال سیلو کم شود چه اتفاقی می افتد یا سوالاتی ازین دست. در جدول زیر به بیشترین تغییرات احتمالی در یک گله و اثر آنها بر روی ترکیب شیر اشاره می گردد:

 

تغییر جیره ای و مدیریتی

درصد چربی شیر

درصد پروتئین شیر

ماده خشک مصرفی حداکثر می شود

افزایش می یابد

با اندازه 0.2 تا 0.3 افزایش می یابد

دفعات مصرف کنسانتره افزایش یابد

0.2 تا 0.3 واحد افزایش می یابد

ممکن است به مقدار کم افزایش یابد.

مصرف انرزی از نیاز دام کمتر باشد

0.2 تا 0.3 واحد افزایش می یابد

0.1 تا 0.4 واحد کاهش می یابد

مصرف زیاد NFC (بیش از 45 درصد کل جیره)

1 درصد یا بیشتر کاهش می یابد

0.1 تا 0.2 واحد افزایش می یابد

مصرف NFC در حد متعادل باشد (30-40 درصد)

افزایش می یابد

سطح طبیعی آن حفظ می شود

مصرف منابع الیافی در جیره زیاد باشد

بیشتر مقدار افزایش مربوط به نژاد را دارد

0.1 تا 0.4 واحد کاهش می یابد

مصرف منابع الیافی در جیره کم باشد (کمتر از 26 درصد NDF)

1 درصد یا بیشتر کاهش می یابد

0.2 تا 0.3 واحد افزایش می یابد

اندازه ذرات علوفه کوتاه باشند (کمتر از 15 از علوفه دارای ذراتی با طول بیشتر از 3.5 سانتی متر باشند)

1 درصد یا بیشتر کاهش می یابد

0.2 تا 0.3 واحد افزایش می یابد

پروتئین جیره زیاد باشد

بدون تاثیر است

اگر جیره پیشین کمبود داشته باشد افزایش می یابد

پروتئین جیره کم باشد

بدون تاثیر است

اگر جیره پیشین کمبود داشته باشد کاهش می یابد

پروتئین عبوری جیره در حد توصیه شده باشد (33 تا 40 درصد کل پروتئین خام جیره)

بدون تاثیر است

اگر جیره پیشین کمبود داشته باشد افزایش می یابد

چربی جیره زیاد باشد (بیش از 7 درصد ماده خشک)

پاسخ های متفاوت نشان می دهد.

0.1 تا 0.2 واحد کاهش می یابد

 

البته باید توجه کرد که این پاسخ ها کلی هستند و ممکن است بسته به شرایط موجود در گله شما پاسخی غیر از آنچه در بالا نوشته شده است حاصل شود. به عنوان مثال اغلب با افزاش چربی جیره ای، چربی شیر افزایش می یابد ولی ممکن است در گله شما چنین اتفاقی رخ ندهد. در هر حال این نتایج، حاصل مررو مقالات زیادی هستند و به طور کلی چنین اتفاقاتی مورد انتظار خواهد بود.

نتایج و توصیه های کاربردی:

1- میزان الیاف جیره را در سطح 26 تا 32 درصد حفظ کرده و الیاف علوفه میز دارای طول مناسب باشند.

2- منابع نشاسته ای را به مقدار مناسب در جیره استفاده کنید (30 تا 40 درصد NFC). سطوح نشاسته در جیره معمولا بین 22 تا 28 درصد ماده خشک است. مقدار قند نیز بین 3 تا 6 درصد است.

3- همراه با مصرف کنسانتره (ترکیب غلات و کنجاله های پروتئینی) سطح مناسبی از علوفه را نیز تغذیه کنید.

4- پروتئین خام در جیره به مقدار مناسب باشد (با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی، معمولا برای گاوهای پر تولید بین 16-17 درصد توصیه ای مقعول و کاربردی است).

5- پروتئین عبوری جیره به میزان مورد نیاز (33 تا 40 درصد از پروتئین خام جیره) در جیره وارد گردد.

6- چربی ها را در سطوح توصیه شده در تغذیه دام مورد استفاده قرار گیرد (جهت اطلاعات بیشتر می توانید از توصیه ها و مقالاتی که در زمینه چربی در سایت دامدار برتر قرار داده شده است، استفاده نمایید).

7- ابتدا جیره ای متعادل تهیه نموده سپس با روش های مختلف مدیریتی مصرف آن را به حداکثر خود برسانید. به سادگی از کنار این توصیه ساده رد نشوید. بزرگان تغذیه همواره بر این نکته معتقدند که بهترین پاسخ را باید در عملکرد دام جستجو نمود. نرم افزارهای مختلفی وجود دارند که با همه آنها میشود جیره نوشت ولی اگر کسی "حس گاو" را نداشته باشد، هیچ کدام از این نرم افزارها به کار او نمی آیند.

مطالب مرتبط :

بسته آموزش پرورش گاو گوشتی

بسته آموزش پرورش گاو شیرده

طراحی سوله

مقالات مرتبط :

منبع : دامدار برتر


       .: نظر شما در مورد این مطلب:.
نام *:
 ایمیل :  
نظر شما *
لطفا حاصل عبارت را در باکس زیر وارد نمایید : *
26
به علاوه
1
=
     
به novintiur.ir امتیاز دهید :
با تشکر از حمایت شما