ده فرصت کلیدی برای مدیریت گله در دامداری گاو شیری ( بخش اول )
header
تبلیغات

لطفا از سایت حمایت کنید

خرید ویژه بلک فرایدی از سایت دی جی کالا

$$$ تبلیغات در سایت نوین طیور$$$

$$$ طراحی نقشه هوادهی مرغداری $$$

اعضا

نام کاربری:
کلمه عبور:
سبد خرید
کانال نوین طیور

کانال نوین طیور

مقاله
تبلیغات

 

جستجوی گوگل
Google


در كل اينترنت
در اين سايت

جستجو
رهگیری سفارش
شناسه سفارش :

بازدید کننده
شروع شمارش: 1391-12-24
کل بازدید ها: 32250400
بازدید کننده: 30902014
بازدید های امروز: 2481
بازدید های دیروز: 9255
برچسب ها
ده فرصت کلیدی برای مدیریت گله در دامداری گاو شیری ( بخش اول )

  • تولید ترکیبات شیر را حداکثر نمایید:

میزان تولید چربی و پروتئین شیر (در مجموع) باید روزانه حدود 2.7 کیلوگرم می باشد. اگرچه مهمترین مولفه، تولید چربی و پروتئین در کل شیر تولیدی در دامداری است، ولی درصد این اجزا نیز مهم است. به طور کلی، درصد چربی زیر 3.5 در سطح گله و درصد پروتئین خام زیر 3.1 درصد در گله های هلشتاین یک علامت هشدار دهنده در گله است. چربی پایین شیر نشان دهنده عبور اسیدهای چرب غیر اشباع منحصر به فرد از شکمبه است که به طور مستقیم از سنتز چربی شیر جلوگیری می کنند و باید هم در فرمولاسیون جیره (چربی های غیر اشباع، توازن کربوهیدرات ها، موارد مربوط به کیفیت علوفه) و هم در اجرای جیره (ماده خشک جیره، مقدار خوراک خورانده شده، جدا کردن و غیره) تغییراتی حاصل گردد و توجه بیشتری با آن شود. در مورد پروتئین شیر، سطوح زیر 3.1 درصد نشان می دهد که تخمیر شکمبه ای و تولید پروتئین میکروبی حداکثر نیست، می توان این مشکل را با توازن اسید آمینه به وسیله استفاده از مخلوطی از پروتئین ها یا اسیدهای آمینه محافظت شده بهبود بخشید. دوره زمانی کلی برای دیدن اثر تغییرات جیره بر روی ترکیبات شیر 10 تا 14 روز پس از اجرای تغییرات است.

  • به افزایش حاشیه سود تولید اهمیت زیادی دهید:  

به طور کلی بیشترین حاشیه سود در تولید از افزایش در تولید شیر حاصل می شود. این امر می تواند در سطح کل دامداری با راهکارهایی مدیریتی نظیر تغییر دفعات دوشش (برای مثال 2 بار به 3 بار یا به 4 بار دوشش)، کوتاه کردن دوره خشکی در گاو های پر تولید تا 40 روز یا افزایش بازده با استفاده از محصولاتی نظیر موننسین انجام گیرد. اخیراً موضوع افزلیش دفعات شیردوشی مخصوصاً در گاو های تازه زا مطرح شده است و در بسیاری از دامداری ها اجرا می شود. در مجموع عملکرد در کلیه گله ها بهبود چشمگیری داشته و تولید شیر تا حدود 2 کیلو در روز نیز افزایش یافته است. با توجه به اینکه در دامداری های ایران روزانه 3 بار شیردوشی انجام می گیرد، می توان برای گاوهای تازه زا دفعات شیردوشی را به 6 بار افزایش داد و بعد برای مابقی گله برنامه 3 بار دوشش را اجرا نمود.

  • گاو های تازه زا را از دست ندهید.

بهترین دامداری هایی که ما با آنها مواجه می شویم، درصد حذف گاو های تازه زا در آنها در 60 روز اول شیردهی 6 تا 7 درصد یا کمتر از آن است، که بدون نگه داشتن گاو های تازه زای کم تولید این رقم کمتر نیز می شود. بسیاری از دامداری ها 10 تا 15 درصد از گاو های خود را در 60 روز اول شیردهی از دست می دهند، عمدتاً به دلیل مشکلات سلامتی ناشی از شلوغی بیش از حد پیش از زایش یا پس از زایش، تغییرات مکرر بهاربند قبل یا بعد از زایش و یا مسائل مربوط به رقابت بین تلیسه های تازه زا و گاو های مسن تر می باشد. موارد مربوط به فرمولاسیون جیره نسبتاً نادر هستند، ولی مشکلات مربوط به اجرای جیره  نظیر طول بلند قطعات علوفه خشک در TMR گاو خشک/پابه زا که منجر به جداسازی جیره می شود، وزن کردن نادرست اجزا، به حساب نیاوردن تغییرات ماده خشک و خطاهایی از این دست  متداول ترند.  گله هایی که علوفه های بسیار باکیفیتی دارند نوعاً به تغذیه علوفه های کم کیفیت برای گاو های خشک در دوره far-off نیاز دارند چرا که انرژی بالای مصرفی در far-off می تواند منجر به مشکلات سلامتی بیشتر در گاو تازه زا و افزایش حذف گاوهای تازه زا شود. گروه بندی درست و اصولی قبل از زایش مهمترین عامل جهت پیشگیری بیماری ها و حذف در گاو های تازه زا می شود.

  • شناسایی و حذف گاوهای کم سود و کم ارزش در دامداری

حتماً گاو های کم تولیدی را که بازگشت سود مناسبی برای پوشش دادن هزینه های متغییر خوراک و کارگر و دیگر هزینه های دامداری را ندارند ، شناسایی و حذف کنید. در بهاربندهای بسیار شلوغ، حذف گاو های کم سود ضروری است. از آنجایی که شرایط از یک دامداری به دامداری دیگر بسیار متفاوت است، تجزیه و  تحلیل هر گله به طور انفرادی از اهمیت بالایی برخوردار است اما باید توجه داشت برای داشتن گله ای اقتصادی و سود ده که باعث تداوم  فعالیت می شود نگه داشتن گاوهای کم سود ( کم شیر، روزهای باز بالا و ...) به عنوان کالاهائی ضرر ده به حساب می آیند و هرچه سریعتر باید حذف شوند.      

  • مطمئن شوید که همه پروتوکل های مدیریتی در دامداری شما انجام و دنبال می شوند

انحراف و یا انجام ندادن پروتوکل ها و دستورات مدیریتی در گله های گاو شیری ( موارد روزمره شیردوشی، مدیریت زایش و آغوز، اجرای برنامه تولید مثلی، بهداشت گله و مدیریت خوراک دادن ) امری متداول است. این امر به راحتی میتواند موجب کاهش تولید شیر، SCC بالاتر، نرخ آبستنی ضعیف، افزایش مرگ و میر در گوساله ها، بازده کمتر خوراک و سلامت نامطلوب شکمبه و سایر موارد گردد. کارشناسان و کارگران خود را آموزش داده و از مهارت کاری آنها مطمئن شوید. پروتوکل ها را کاملاً برایشان تشریح کنید و طبق یک برنامه مشخص زمانبندی شده برآنها نظارت داشته باشید. هیچگاه  از تعیین جایزه برای بهترین ها غافل نشوید.

مطالب مرتبط :

بسته آموزش پرورش گاو گوشتی

بسته آموزش پرورش گاو شیرده

طراحی سوله

مقالات مرتبط :

منبع : دامدار برتر


       .: نظر شما در مورد این مطلب:.
نام *:
 ایمیل :  
نظر شما *
لطفا حاصل عبارت را در باکس زیر وارد نمایید : *
34
به علاوه
7
=
     
به novintiur.ir امتیاز دهید :
با تشکر از حمایت شما