پرورش ماهی قزل آلا (3)
header
تبلیغات

لطفا از سایت حمایت کنید

خرید ویژه بلک فرایدی از سایت دی جی کالا

$$$ تبلیغات در سایت نوین طیور$$$

$$$ طراحی نقشه هوادهی مرغداری $$$

اعضا

نام کاربری:
کلمه عبور:
سبد خرید
کانال نوین طیور

کانال نوین طیور

مقاله
تبلیغات

 

جستجوی گوگل
Google


در كل اينترنت
در اين سايت

جستجو
رهگیری سفارش
شناسه سفارش :

بازدید کننده
شروع شمارش: 1391-12-24
کل بازدید ها: 31547374
بازدید کننده: 30202510
بازدید های امروز: 7684
بازدید های دیروز: 25987
برچسب ها
پرورش ماهی قزل آلا (3)

پرورش ماهی قزل آلا (3)

عوامل تغذيه اي مؤثر در رشد ماهي قزل آلا :

به طور كلي غذايي كه به قزل آلاي پرورشي مي‌دهيم بايد اجزاي غذايي مورد نياز اين ماهي را داشته باشد ، اجزايي كه ماهي براي رشد و توليد انرژي و انجام فعاليتهاي حياتي به آنها نياز دارد . مهمترين اجزاي غذايي كه بايد در غذاي قزل آلاي پرورشي وجود داشته باشند پروتئين ها ، چربيها ، قندها ، ويتامينها و مواد معدني يا عناصر كمياب هستند .

پروتئين ها : يكي از اجزاي غذايي بسيار مهم است كه براي ساخت بافتهاي جديد بدون ماهي و رشد آن ضروري است . پروتئين ها از واحدهاي كوچكي به نام «اسيد آمينه» تشكيل شده اند . اسيدهاي آمينه به طور كلي شامل 20 نوع هستند و پروتئين هاي گوناگون به نسبتهاي متفاوتي از كنار هم قرار گرفتن آنها ساخته مي‌شوند. بعضي از پروتئين ها از نظر چند نوع از اين اسيدهاي آمينه ، غني يا در مواردي فاقد يك يا چند نوع از آنها هستند و براي تأمين نياز كامل ماهيها به پروتئين ها يا اسيدهاي آمينه ، بايد تركيبي از چند نوع پروتئين در جيره غذايي مورد استفاده قرار گيرد تا كمبودهاي احتمالي بعضي از اسيدهاي آمينه در يك نوع پروتئين ، توسط ساير پروتئين‌ها جبران شود . يكي از دلايل تركيب كردن چند نوع ماده غذايي گوناگون حاوي پروتئين براي تهيه جيره غذايي قزل آلا نيز به همين منظور است .

براي تأمين پروتئين مورد نياز قزل آلا ، از منابع جانوري ؛ نظير پودر ماهي و گياهي ؛ نظير پودر سيا اضافه مي‌شود . در مراحل مختلف رشد ، ميزان پروتئين مورد نياز كه بايد در جيره غذايي قزل آلا موجود باشد ، عبارت است از :

1-    در اوايل دوره پرورش ، 50 درصد از مقدار كل جيره (براي تهيه غذاي آغازي).

2-    در اواسط دوره پرورش ، 40 درصد از مقدار كل جيره (براي تهيه غذاي رشد).

3-    در اواخر دوره پرورش ، 35 درصد از مقدار كل جيره (براي تهية غذاي پاياني ).

مقادير توصيه شده فوق مقدار پيشنهادي و كمترين مقدار پروتئين است كه بايد در جيره غذايي موجود باشد ، زيرا افزون و بالابردن ميزان اين مقادير ، اگرچه ميزان رشد ماهي را افزايش ميدهد ، به علت گران يودن پروتئين نسبت به ساير اجزاي غذايي ، هزينه توليد هر كيلوگرم ماهي را بالا مي‌برد .

اجزاي غذايي كه براي تغذيه ماهي قزل آلا به كار مي‌روند ،‌ به طور عمده شامل پودر ماهي ، ضايعات كشتارگاهي دام و طيور ، ماهي كيلكا ، آرد سويا ، آرد ذرت ، كنجاله سويا و پودر خون است كه مولتي ويتاميني نيز براي رفع نقص پايين بودن ميزان احتمالي ويتامينها به آن افزوده مي‌شود .

چربيها : دومين جزء غذايي كه بايد در جيره غذايي ماهي قزل آلا موجود باشد و از نظر ميزان اهميت نيز بعد از پروتئين ها قرار مي‌گيرد ، «چربيها» هستند . نقش آنها در تأمين انرژي در بدن ، از طريق سوختن در سلولهاي ساخت بافتهاي بدن و نقش ديگر آن در ساخت بافتهاي كبد و رشد ماهي قزل آلا مي‌باشد .

كمترين ميزان نياز ماهي به چربي ، در مراحل گوناگون به اين شرح است :

1-در اوايل دوره پرورش ، 15 درصد از مقدار كل جيره (براي تهيه غذاي آغازي).

2-در اواسط دوره پرورش ، 12 درصدد از مقدار كل جيره (براي تهيه غذاي رشد).

3-در اواخر دوره پرورش ، 9 درصد از مقدار كل جيره (براي تيه غذاي پاياني) .

در صورتي كه بر مقدار چربي در هر مرحله از دوره پرورش بيفزاييم ، به علت اينكه در سلولهاي بدن به جاي پروتئين مي‌سوزد و توليد انرژي مي‌كند ، پروتئين موجود در جيره فقط براي ساخت بافتهاي جديد و رشد ماهي به مصرف مي‌رسد ( و در اين حالت پروتئين صرف توليد انرژي نمي‌شود ) و مي‌تواند ميزان رشد ماهي را افزايش دهد .

3-2-3-قندها : يكي ديگر از مواد غذايي ضروري براي حيات و رشد  ماهي است كه بايد در جيره غذايي قزل آلا وجودداشته باشد . هنگامي‌كه ماهي نتواند انرژي مورد نياز خود را از سوزاندن پروتئين ها و چربيها تأمين كند ، قندها يا كربوهيدراتها در سلولهاي بدن ماهي مي‌سوزند . در تغذيه طبيعي قزل آلا ، قندها نقشي دارند ، اما در عمل ، در تهيه جيره غذايي قزل آلا از مواد غذايي استفاده مي‌كنيم كه در ترتيب خود داراي قند هستند ؛ مانند غلات . دو منبع عمده غندي در جيره غذايي ماهي ، شامل نشاسته (موجود در سيب زميني و … ) و رشته هاي گياهي (ساقه گياهان و … ) مي‌باشند .

مشكلي كه در مورد وجود قندها يا كربوهيدراتها در جيره غذايي قزل آلا وجود دارد اين است كه ماهي در هضم آنها در دستگاه هاضمه (گوارشي) خود و جذب و وارد كردن آنها به خون خود محدوديت دارد و حتي در بهترين شرايط ، حداكثر 60 تا 65 درصد از كربوهيدرات (مثلاً‌ نشاسته) موجود در غذا را حضم و به بدن خود جذب مي‌كند و اگر مقدار قندها در جيره غذايي قزل آلا از يك حدي بيشتر باشد ، قسمت قابل توجهي از آن بودن آنكه هضم و به بدن ماهي جذب شود ، از دستگاه هاضمه ماهي عبور مي‌كندو از بدن به صورت مدفوع دفع مي‌شود . آسانتر و سريعتر مي‌كند ، بنابراين بالا بودن بيش از حد ميزان كربوهيدرات در جيره غذايي ، به پروتئين ها و چربيهاي موجود در غذا فرصت هضم توسط دستگاه گوارش و جذب شدن آنها به بدن ماهي را نمي‌دهد و در نتيجه ، از دسترس ماهي خارج شده و علامتهاي مربوط به كمبود پروتئين و چربي را كه شامل كاهش رشد و بيماريهاي ناشي از كمبود پروتئين هستند در بدن ماهي آشكار مي‌شازد .

از طرفي ، در صورتي كه ميزان قندها در جيره غذايي قزل آلا زياد باشد ، بعد از هضم و توليد گلوكز (در اثر هضم قندها ) كه جذب بدن ماهي مي‌شود و مشكلاتي از جمله زرد شدن كبد ماهي را به وجود مي‌آورد .

با همه اين توضيحات ، دليل استفاده از قندها يا مواد غذايي حاوي قندها در جيره غذايي قزل آلا عبارت است از :

1-    به عنوان يك منبع تأمين كننده انرژي ارزان قيمت ، كه به جاي پروتئين و چربي مورد استفاده قرار مي‌گيرد .

2-    موجب افزايش ميزان چسبندگي اجزاي غذايي به هم و ديرتر متلاشي شدن غذا ، بويژه غذاهاي پيش ساخته كارخانجات توليد غذا (پلت) ، مي‌شود .

3-    استفاده از قندها باعث مي‌شود كه پروتئين موجود در غذا ، به جاي آنكه صرف توليد انرژي شود ، براي ساخت بافتها و اندامهاي جديد يا رشد ماهي و در نهايت افزايش ميزان رشد ماهي صرف شود .

ويتامينها : نوعي مواد آلي كه وجود آنها به مقدار كم در جيره غذايي قزل آلا ضروري است تا رشد و سلامتي اين ماهي را تأمين كند و در بعضي از فعاليتهاي حياتي پيچيده سلولس نيز (به عنوان كوآنزيم) نقش دارند . ويتامينها شامل دو نوع محلول در آب و محلول در چربي هستند .

از ويتامينهاي محلول در آب ،  و  و از ويتامينهاي محلول در چربي ،‌ مي‌توان  و  را نام برد .

هر چند وجود هر يك از ويتامينها به مقدار كافي در جيره غذايي ضروري است ، ويتامينهاي محلول در چربي ، در صورتي كه مقدارشان در جيره غذايي بيش از حد نياز باشد مي‌تواند باعث ايجاد مسموميت در قزل آلاي پرورشي شود .

البته در هر مرحله از دوره پرورش ، ميزان ويتامين مورد نياز براي قزل آلا بسته به عواملي متغير است كه از مهمترين اين عوامل ، مي‌توان ميزان رشد ماهي ، دماي آب و تغييرات محيطي را نام برد . بايد به اين نكته توجه داشت كه بعضي از ويتامينها در برابر تابش نور ، حرارت محيط و ميزان رطوبت حساس هستند كه در صورت نگهداري غذاي قزل آلا در شرايط نا مطلوب ، ممكن است ويتامينهاي موجود در غذا از بين بروند .

مواد معدني (مينرالها) : از ديگر اجزاي غذايي مورد نياز قزل آلاست . نقش اين مواد در سوزاندن غذا ، افزايش سختي و استقامت استخوانها ، مداخله در تبادل آب اين ماهي و محيط اطراف و حضور در تركيب شيميايي مايعات مهم بدني مي‌باشند. هفت عنصر مهم معدني و مورد نياز قزل آلا عبارتند از :

كلسيم ، كلر ، پتاسيم . سديم ، فسفر ، منيزيم ، گوگرد .

و همچنين عناصر كمياب شامل آهن ، روي ، مس ، منگنز ، نيكل و غيره مي‌باشد .

ميزان نياز قزل آلا به مواد معدني به ترتيب عبارت است از : كلسيم 5/0 درصد جيره غذايي ، كلر 5/0 تا 1 درصد ، پتاسيم 3/0 تا 1 درصد ، فسفر 7/0 درصد ، سديم 3/0 تا 1 درصد ، منيزيم 05/0 درصد و گوگرد 5/0 تا 3 درصد .

در مورد عناصر كمياب بر اساس جداول غذايي موجود ، در حد نياز بايد در تركيب جيره غذايي موجود باشند تا علامتهاي ناشي از كمبود آنها در ماهي قزل آلا مشاهده نشود .

پرورش ماهی قزل آلا (4)

محصولات مرتبط :

بسته آموزش پرورش ماهی قزل آلا

سی دی آموزش پرورش ماهی قزل آلا

طراحی سوله

مقالات مرتبط :

تاریخچه پرورش آبزیان

همه چیز در مورد آب پرورش ماهی

آموزش غذا دهی به ماهی ها

آموزش نحوه احداث استخرهای پرورشی ماهیان گرم آبی

طریقه پرورش ماهی قزل آلا

استفاده از کود های بیولوژک به جای کود های شیمیایی

آزاد ماهیان

رفتار تغذیه ایی

عکس های ماهی قزل آلا

رفتار تغذیه ایی

پرورش ماهی قزل آلا (1)

پرورش ماهی قزل آلا (2)

پرورش ماهی قزل آلا (4)

مدیریت غذادهی در پرورش میگو

تغذیه آبزیان با کرم خاکی

اصول پرورش ماهی قزل آلا (1)

اصول پرورش ماهی قزل آلا (2)

اصول پرورش ماهی قزل آلا (3)

اصول پرورش ماهیان سرد آبی – قزل آلای رنگین کمان

نگهداری صحیح از ماهی قرمز تنگ هفت سین


 

منبع : سایت http://hbfishery.blogfa.com

 

محصولات مرتبط :

بسته آموزش پرورش ماهی قزل آلا

سی دی آموزش پرورش ماهی قزل آلا

طراحی سوله

مقالات مرتبط :

تاریخچه پرورش آبزیان

همه چیز در مورد آب پرورش ماهی

آموزش غذا دهی به ماهی ها

آموزش نحوه احداث استخرهای پرورشی ماهیان گرم آبی

طریقه پرورش ماهی قزل آلا

استفاده از کود های بیولوژک به جای کود های شیمیایی

آزاد ماهیان

رفتار تغذیه ایی

عکس های ماهی قزل آلا

رفتار تغذیه ایی

پرورش ماهی قزل آلا (1)

پرورش ماهی قزل آلا (2)

پرورش ماهی قزل آلا (3)

پرورش ماهی قزل آلا (4)

مدیریت غذادهی در پرورش میگو

تغذیه آبزیان با کرم خاکی

اصول پرورش ماهی قزل آلا (1)

اصول پرورش ماهی قزل آلا (2)

اصول پرورش ماهی قزل آلا (3)

اصول پرورش ماهیان سرد آبی – قزل آلای رنگین کمان



       .: نظر شما در مورد این مطلب:.
نام *:
 ایمیل :  
نظر شما *
لطفا حاصل عبارت را در باکس زیر وارد نمایید : *
20
به علاوه
18
=
     
به novintiur.ir امتیاز دهید :
با تشکر از حمایت شما