آمار تغذیه و پرواربندی بلدرچین
header
تبلیغات

 

$$$ تبلیغات در سایت نوین طیور$$$

$$$ طراحی نقشه هوادهی مرغداری $$$


نماد اعتماد الکترونیک

logo-samandehi

سبد خرید
کانال نوین طیور

کانال نوین طیور

مقاله
جستجوی گوگل
Google


در كل اينترنت
در اين سايت

جستجو
رهگیری سفارش
شناسه سفارش :

بازدید کننده
شروع شمارش: 1391-12-24
کل بازدید ها: 7754672
بازدید کننده: 7300455
بازدید های امروز: 800
بازدید های دیروز: 6797
تغذیه و پرواربندی بلدرچین

تغذیه و پرواربندی بلدرچین

مقاله تغذیه بلدرچین : جوجه بلدر چین در زمان بیرون آمدن از تخم وزنش به طور متوسط در حدود ۷ گرم است و با تغذیه اصولی و مناسب وزنش در سن ۶ هفتگی یعنی موقع کشتار به ۱۵۰ گرم می رسد و وزن گوشت خالص و تمیز ۱۲۰ گرم می باشد. لذا بدلیل رسیدن به وزن مطلوب در ۵۵ روزگی (۲ ماه) معمولا کشتار می شود تا وزن ۱۵۰ گرم گوشت خالص بدست آورند.

امروزه اهمیت تغذیه در کلیه واحدهای پرورشی تولیدی بر همگان اثبات گردیده است. تغذیه به علمی تبدیل گردیده است که دانش بیوشیمی و فیزیولوژی را در هم آمیخته و نیاز یک ارگانیسم بدن موجود زنده را بررسی و نسبت به تامین ان اقدام می نماید. هریک از این ارگانیسمها جهت زنده ماندن، رشد و نگهداری خود نیازهای خاص و مشخصی دارند که باید تعیین و تامین شوند تا بتوان در کنار کلیه مراحل پرورش به نتیجه دلخواه و مطلوب دست یافت. مواد غذایی تشکیل دهنده جیره بلدرچین عبارتند از آب، پروتئین، کربوهیدرات، چربی، مواد معدنی و ویتامین ها.

از نظر اقتصادی بایستی توجه کرد که عمده هزینه های پرورش مربوط به مواد غذایی می باشد بنابراین توجه به کیفیت مواد غذایی تهیه شده و نحوه ترکیب و استفاده از آنها قابل توجه و تامل است. بطور کلی مواد غذایی که به مصرف پرنده میرسند بایستی تامین کننده عناصر تغذیه ای و مواد شیمیایی زیر باشند:

آب

اگرچه تمامی عناصر تغذیه ای ضروری هستند، اما آب کافی، به عنوان مهمترین ماده غذایی محسوب میگردد. آب پاکیزه و تمیز بایستی به طور منظم و دائم به خصوص تحت شرایط گرم و مرطوب در اختیار پرندگان باشد. بلدرچین به حداقل ۲ برابر وزن خویش نیاز به آب دارد. و برابر با وزن خویش نیازمند غذا بر حسب ماده خشک هستند. در صورت مصرف قدری نمک اضافی در جیره یا در فصول خشک سال میزان نیاز به آب نیز افزایش مییابد. تقریبا ۶۵ درصد وزن تخم و ۵۵-۷۰ درصد وزن بدن اکثر طیور از آب است. آب محیطی را برای فعالیتهای شیمیایی بدن ایجاد میکند همچنین باعث تنظیم حرارت بدن میگردد.

مواد قندی و نشاسته ها

مواد قندی و نشاستهمواد قندی و نشاسته

مواد قندی از نظر شیمیایی از هیدروژن، اکسیژن و کربن تشکیل شدهاند که نسبت اکسیژن و هیدروژن آنها مشابه به آب است. قسمت اعظم ساختمان گیاهان و دانه های گیاهی (غلات) جز این دسته اند. در طبیعت به مقدار زیاد و به اشکال گوناگون دیده میشوند که به شکل زیر طبقه بندی میشوند:

– یک قندیها مانند پنتوزها

– دو قندیها مانند مالتوز

– سه قندیها مانند رافینوز

– چند قندیها مانند نشاسته و گلیکوژن و سلولز

در جیره غذایی طیور نشاسته ها موارد مصرف بیشتری دارند. سلولزها بیشتر به صورت فیبر خامدر اختیار طیور قرار میگیرند که قابلیت هضم و جذب انها برای طیور بر خلاف دامها ناچیز است بنابراین باید موادی جهت جیره غذایی طیور انتخاب شوند که حداقل فیبر درصدی بین ۲-۱۰ را داشته باشند.

 

چربی ها

چربی هاچربی ها

 چربیها از نظر شیمیایی از عناصری تشکیل یافته اند که در مواد هیدروکربنه موجود است اما نسبت هیدروژن به اکسیژن در آنها بیشتر است. بعضی از چربیها شامل فسفر، ازت و گوگرد نیز می باشند. چربیها در بدن منبع تامین انرژی هستند و چون اکسیژن کمتری نسبت به مواد هیدرو کربنه دارند ۲۵/۲ بار بیشتر از آنها انرژی تولید می کنند. پروتئین ها پروتئینها از ازت ، کربن، هیدروژن، اکسیژن و گوگرد تشکیل شده اند. مشخص کننده پروتئینها وجود ازت در آنها است. به طور متوسط ۱۶ درصد از پروتئینها را ازت تشکیل میدهد. پروتئینها از ترکیبات ساده ای بنام اسید آمینه تشکیل شده اند. تاکنون حدود ۳۵ اسید آمینه شناسایی شده است اما هر پروتئین تعدادی از آنها را داراست و امکان وجود تمام اسید آمینه ها در یک پروتئین وجود ندارد.

 از نظر تغذیه ای این اسید آمینه ها به سه گروه مجزا تقسیم می گردد: ضروری – نیمه ضروری – غیر ضروری

  • اسید آمینه های غیر ضروری: طیور به یکسری از اسید آمینه ها نیازی ندارند مانند آلانین و اسید اسپارتیک
  • ۲- اسید آمینه های نیمه ضروری: طیور قادر هستند یکسری از اسید آمینه های مورد نیاز خود را تولید و تامین نماید مانند اسید گلوتامیک و گلیسین
  • ۳- اسید آمینه های ضروری: تامین این دسته از اسید آمینه ها در جیره غذایی طیور کاملا ضروری است. طیور قادر به ساخت آنها در بدن نیستند و کمبود آنها موجب ایجاد عارضه در بدن می شود.
  • مانند لیزین و متیونین بطور کلی ارزش هر پروتئین به میزان و نوع اسید آمینه آن بستگی دارد.
اسید آمینه

پروتئین، اسیدهای آمینه مورد نیاز برای رشد و تولید تخم را فراهم می آورد. نیازمندیهای بلدرچین در زمینه پروتئین جیره تحت تأثیر میزان انرژی متابولیزه و سایر اجزاء مصرفی در ساخت جیره مصرفی بلدرچین قرار دارد. تحقیقات پیشین نشان داد که گله های بلدرچین با موفقیت با مصرف جیره های استارتر بوقلمون حاوی حدود ۲۸-۲۱٪ پروتئین خام پرورش داده شدهاند. پرفسور لی و همکاران نشان دادند که برای جیره استارتر میزان پروتئین خام برابر با ۲۱٪ مورد نیاز است که می توان اندازه آن را تا ۳ هفتگی به ۲۰٪ کاهش داد.

اسید آمینهاسید آمینه

 پروتئین گرانقیمت ترین ماده غذایی است و بایستی از منابع باکیفیت بالا تأمین شود. کیفیت پروتئین براساس اسیدهای آمینه تشکیل دهنده ماده غذایی و قابلیت دسترسی اسیدهای آمینه پس از هضم از دستگاه گوارش بلدرچین تعیین می شود.

اسیدهای امینه به عنوان اجزاء سازنده پروتئین ها محسوب می شوند از میان ۱۹ اسیدآمینه مورد نیاز بلدرچین، ۱۳ اسیدآمینه، انواع ضروری تلقی شده و بایستی از طریق جیره تأمین شوند و ۶ اسیدآمینه نیز غیرضروری است چرا که در بدن ساخته می شوند و لازم نیست که ضرورتا در داخلی جیره باشند.

۱۳ اسیدآمینه ضروری عبارتند از:

آرژنین، سیستین، گلیسین، هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترسوانین، تریپتوفان، ایتروزیی و روایس، مواد غذایی از لحاظ کیفی و کمی و از لحاظ اسیدهای امینه با یکدیگر متفاوت اند. جیره بلدرچین عمدتا از اقلام گیاهی تشکیل شده است. بهترین اقلام گیاهی مصرفی در جیره عبارتند از: ذرت، کنجاله سویا، سورگوم، برنج و سبوس گندم.

متیونین و لیزین اغلب به میزان اندکی در منابع گیاهی یافت می شوند اما به هر حال متیونین و لیزین سنتیک معمولاً برای متعادل کردن به ترکیب اسیدهای آمینه به جیره افزوده می شوند.

در حالیکه اقلام حاوی پروتئین مانند پودر ماهی، پودر گوشت و استخوان و غیره، منابع خوبی برای تامین اسیدهای آمینه ضروری تلقی می شوند اما اغلب گران قیمت تر از اقلام پروتئین گیاهی بوده و میزان مصرف کمتری دارند بعلاوه اینکه سایر مواردی نظیر امکان انتقال برخی بیماریها از طریق منابع پروتئین حیوانی موجب بروز محدودیتهائی در خصوص استفاده از این مواد می گردند.

محصولات مرتبط :

بسته آموزشی پرورش بلدرچین

سی دی آموزشی پرورش بلدرچین

طراحی نقشه سالن پرورش بلدرچین

 

مقالات مرتبط :

جوجه کشی و تعیین ظرفیت دستگاه جوجه کشی در مزارع پرورش بلدرچین

بيماري هاي ويروسي بلدرچين

بيماري آبله در بلدرچين

آنفلوانزاي پرندگان

آنفلانزای فوق حاد طیور

میزان مصرف خوراک بلدرچین ماده مولد و تخم گذار

برخی مشکلات تغذیه ای مزارع پرورش بلدرچین در ایران

تاثیر دما بر مصرف دان بلدرچین

انواع روش های پرورش بلدرچین

جوجه کشی طبیعی بلدرچین به صورت سنتی

عملیات بعد از جوجه کشی بلدرچین

بیرون زدگی مقعد (پرولاپس) در بلدرچین

لکوز LEUKOSIS

تو لک رفتن بلدرچین ( جلوگیری از تولک رفتن زودرس بلدرچین )

آشنایی جامع با پرورش بلدرچین

مایکوپلاسما, پاستورلوز و هموفیلوس پاراگالیناروم در بلدرچین

جوجه کشی و تعیین ظرفیت دستگاه جوجه کشی در مزارع پرورش بلدرچین

 منبع :بلدرچین

کلمات مرتبط
به novintiur.ir امتیاز دهید :
با تشکر از حمایت شما