نامگذاری انواع پسته
1- نام مکانی که آن، رقم پسته برای اولین بار در آنجا شناسایی شده ؛ مانند رقم بادامی زرند، پسته سفید فیضآباد و سفید پستهی نوق.
2- بر طبق رنگ آن ؛ مانند پسته قرمز فیض آباد
3- بر طبق شباهتی که به اعضاء بدن انسان و حیوان دارد؛ مانند کله قوچی، کله بزی و شستی
4- بر اساس نام اشخاصی که آن رقم را شناسایی کردند؛ مانند پستهی اوحدی (مهدی اوحدی) و پستهی اکبری (علیاکبری).
5- بر اساس شباهت به اشیاء؛ مانند پسته خنجری.
انواع پسته ایران
1- رقم احمد آقایی: این رقم برای بار اول به وسیله ی آقای فروتن در احمدیه ی نوق از توابع شهرستان رفسنجان شناسایی شد.
2- رقم بادامی زرندی: این رقم شکل بادام و ریز میباشد و مبدا آن باغات قدیمی شهر زرند است.
3- رقم خنجری: از ارقام بومی شهرستان دامغان است.
4- رقم عباسعلی: این رقم نیز بومی شهرستان دامغان است
5- رقم شاهپسند: این رقم از ارقام اصلی شهرستان دامغان است.
6- رقم ممتاز: این رقم به وسیله محمد خاندانی در روستای تاجآباد رفسنجان شناسایی و تکثیرشده است.
7- کله قوچی: از رقم های مشهور و تجاری است و توسط آقای حاج علی شریفی در روستای دهنو اطراف رفسنجان شناسایی شد.
8- رقم اکبری: از رقم های مهم تجاری و توسط آقای عبداللهی در روستای کشکوئیه ی رفسنجان شناسایی شد.
9- رقم اوحدی: به وسیله آقای مهدی اوحدی در روستای فتح آباد از توابع رفسنجان شناسایی شده است.
10- رقم دانشمندی: نخستین بار در باغ آقای دانشمندی در منطقه فیضآباد مشاهده شد.
11- پسته گرمه: گرمه کلمه بومی منطقه فیض آباد خراسان است و بسیار زودرس است.
12- رقم برگ سیاه: برگ های بسیار بزرگ با سبزینه زیاد دارد.
13- رقم قرمز: وقتی میوه می رسد قرمز پررنگ میشود و به همین دلیل نامگذاری شده.
14- رقم پسته سفید: این رقم بومی فیضآباد خراسان میباشد.
15- رقم فندقی 48: تاکنون چهار رقم به نام فندقی ثبت رسیده (فندقی 48، فندقی ریز، فندقی زودرس، فندقی غفوری).
محصولات مرتبط :
مقالات مرتبط :