دسترسی به غذا برای جوجههای قرقاول از ضروریات انکارناپذیر پرورش میباشد. جیرههای غذایی پرندگان زینتی و یا بوقلمون توسط چندین شرکت تجاری آمریکایی تولید میشود که قابل اطمینان و توصیه میباشد. جیره آغازین باید حاوی 28 الی 30 درصد پروتئین باشد که برای برآورد احتیاجات این پرنده برای رشد سریع و پردرآوری ضروری میباشد. جیرههای که به شکل کرامبل و خمیری ارائه میشوند نتایج رضایت بخشی را موجب گردیدهاند. اما باید توجه داشت که جوجههای قرقاول قادر به مصرف خوراک پلت شده تا سن سه هفتگی نیستند. جیرههای غذایی قرقاول باید حتما حاوی کوکسیدواستات باشد تا از ابتلا به کوکسیدوز جلوگیری شود.
خوراک مصرفی در دوره پرورش، بخش اعظمی از هزینه های این دوره را شامل می شود. لذا ترکیب و چگونگی تهیه آن بسیار حائز اهمیت است. باید توجه داشت که هرگز از خوراک سایر ماکیان بالاخص مرغ استفاده نگردد. دان مورد استفاده جوجه قرقاول ها باید دارای ۲۸% پروتئین و در سنین بالغ ۲۴% باشد. همچنین از تازه بودن و ترکیب ایده آل دان باید اطمینان حاصل نمود. زیرا اثر مطلوب اکثر مواد معدنی و ویتامین های موجود در خوراک پس از مدتی طولانی از بین رفته و فاقد ارزش غذایی می باشد. گندم، سویا و ذرت از ترکیبات اصلی خوراک قرقاول می باشد .
جیره دوره رشد می تواند به صورت پلت داده شود. در جایگاه باز قرقاول ها می توانند در 9 هفتگی شروع به خوردن جیره پلت کنند. دو هفته قبل از رها سازی قرقاول ها به آن ها دانه های بلغور داده می شود. این جیره ارزان تر از پلت های دوره رشد است. تغییر جیره و مقدار جیره تدریجا طی یک هفته بوسیله میکس کردن جیره های مختلف یا دادن مقدارهای متفاوت جیره صورت می گیرد (4).
احتیاجات غذایی قرقاول طبق جداول NRC1994:
مواد مغذی
|
واحد
|
4هفتگی
2800
|
4-8 هفتگی
2800
|
9-17هفتگی
2700
|
تولید
2800
|
پروتئین
|
%
|
28
|
24
|
18
|
15
|
لیزین
|
%
|
1.5
|
1.4
|
0.8
|
0.68
|
متیونین
|
%
|
0.5
|
0.47
|
0.3
|
0.3
|
متیونین+سیستئین
|
%
|
1
|
0.93
|
0.6
|
0.6
|
کلسیم
|
%
|
1
|
0.85
|
0.53
|
2.5
|
فسفر قابل دسترس
|
%
|
0.55
|
0.5
|
0.45
|
0.4
|
سدیم
|
%
|
0.15
|
0.15
|
0.15
|
0.15
|
تركيبات پروتئين جيره غذايي قرقاول در كل دوره پرورش (3):
رديف
|
هفته پرورش
|
مقدار درصد پروتئين
|
توضيحات
|
1
|
0-4
|
28-30
|
|
2
|
5-8
|
24
|
اگر جيره 24 درصد نتوان تهيه كرد تا 7 هفتگي مي توان از جيره استارتر استفاده كرد
|
3
|
9-18
|
21
|
دو هفته قبل از رها سازي قرقاول ها به ازاي هر 100 پرنده 900 گرم دانه ذرت كامل به عنوان مكمل در سالن پخش مي شود
|
Minnesota Department of Natural Resources. 1985; The Pheasant in Minnesota.
سطوح انرژی ودر صد غلظت پروتئین خام ، اسیدهای آمینه و کانی های جیره توصیه شده برای قرقاول در طول مرحله آغازین (4-0 هفتگی)(14):
|
سطح انرژی جیره(کیلو کالری انرژی قابل سوخت و ساز در هر کیلوگرم)
|
|
2500
|
2700
|
2900
|
3100
|
پروتئین خام
|
23.1
|
25
|
26.8
|
28.7
|
اسید های امینه:
|
|
|
|
|
لیزین
|
1.3
|
1.4
|
1.5
|
1.6
|
متیونین
|
0.42
|
0.46
|
0.5
|
0.54
|
اسیدهای امینه گوگرد دار
|
0.83
|
0.9
|
0.97
|
1.04
|
تریپتوفان
|
0.2
|
0.22
|
0.23
|
0.24
|
ترئونین
|
0.74
|
0.8
|
0.86
|
0.92
|
کانی ها:
|
|
|
|
|
کلسیم
|
1
|
1.1
|
1.2
|
1.3
|
فسفر کل
|
0.78
|
0.84
|
0.9
|
0.95
|
فسفر فراهم
|
0.56
|
0.61
|
0.65
|
0.69
|
تغذیه حیوانات اهلی غیر نشخوارکننده؛دکتر ابراهیم روغنی
سطوح انرژی ودر صد غلظت پروتئین خام ، اسیدهای آمینه و کانی های جیره توصیه شده برای قرقاول در طول مرحله رشد(16-5 هفتگی)(14):
|
سطح انرژی جیره(کیلو کالری انرژی قابل سوخت و ساز در هر کیلوگرم)
|
|
|
2500
|
2700
|
2900
|
|
پروتئین خام
|
14.8
|
16
|
17.2
|
اسید های امینه:
|
|
|
|
لیزین
|
0.79
|
0.85
|
0.91
|
متیونین
|
0.35
|
0.38
|
0.41
|
اسیدهای امینه گوگرد دار
|
0.56
|
0.6
|
0.64
|
تریپتوفان
|
0.13
|
0.14
|
0.15
|
ترئونین
|
0.46
|
0.5
|
0.54
|
کانی ها:
|
|
|
|
کلسیم
|
0.9
|
0.95
|
1
|
فسفر کل
|
0.65
|
0.7
|
0.75
|
فسفر فراهم
|
0.43
|
0.46
|
0.49
|
تغذیه حیوانات اهلی غیر نشخوارکننده؛دکتر ابراهیم روغنی
سطوح انرژی ودر صد غلظت پروتئین خام ، اسیدهای آمینه و کانی های جیره توصیه شده برای قرقاول گوشتی(14):
|
سطح انرژی جیره(کیلو کالری انرژی قابل سوخت و ساز در هر کیلوگرم)
|
|
|
2500
|
2700
|
2900
|
|
پروتئین خام
|
12.5
|
13.5
|
14.5
|
|
اسید های امینه:
|
|
|
|
|
لیزین
|
0.62
|
0.67
|
0.72
|
|
متیونین
|
0.27
|
0.29
|
0.31
|
|
اسیدهای امینه گوگرد دار
|
0.47
|
0.51
|
0.55
|
|
تریپتوفان
|
0.13
|
0.14
|
0.15
|
|
ترئونین
|
0.41
|
0.45
|
0.48
|
|
کانی ها:
|
|
|
|
|
کلسیم
|
2.4
|
2.46
|
2.8
|
|
فسفر کل
|
0.54
|
0.57
|
0.6
|
|
فسفر فراهم
|
0.3
|
0.32
|
0.34
|
|
تغذیه حیوانات اهلی غیر نشخوارکننده؛دکتر ابراهیم روغنی
نمونه جیره ها:
نمونه جیره قرقاول گوشتی از بدو تولد تا ۴ هفتگی (جیره1)
درصد در جیره
|
ترکیبات
|
ردیف
|
57
|
ذرت
|
۱
|
25
|
سویا
|
۲
|
6.03
|
روغن ذرت
|
۳
|
5.12
|
گندم
|
۴
|
2.5
|
dcp
|
5
|
3.3
|
پودر صدف
|
۶
|
0.3
|
نمک
|
۷
|
0.25
|
ویتامین
|
۸
|
0.25
|
مواد معدنی
|
۹
|
0.25
|
متیونین DL
|
10
|
100
|
جمع
|
۱۱
|
نمونه جیره قرقاول گوشتی از بدو تولد تا ۴ هفتگی (جیره2)
درصد در جیره
|
ترکیبات
|
ردیف
|
35.7
|
ذرت
|
۱
|
44.7
|
سویا
|
۲
|
1.07
|
روغن ذرت
|
۳
|
10
|
گندم
|
۴
|
2
|
dcp
|
5
|
5.6
|
پودر صدف
|
۶
|
0.31
|
نمک
|
۷
|
0.25
|
ویتامین
|
۸
|
0.25
|
مواد معدنی
|
۹
|
0.12
|
متیونین DL
|
10
|
100
|
جمع
|
۱۱
|
نمونه جیره قرقاول گوشتی از چهار تا نه هفتگی (جیره1)
درصد در جیره
|
ترکیبات
|
ردیف
|
39.27
|
ذرت
|
۱
|
48.78
|
سویا
|
۲
|
4.29
|
روغن ذرت
|
۳
|
۳
|
گندم
|
۴
|
2.3
|
dcp
|
5
|
0.84
|
پودر صدف
|
۶
|
0.44
|
نمک
|
۷
|
0.5
|
ویتامین
|
۸
|
0.45
|
مواد معدنی
|
۹
|
0.14
|
متیونین DL
|
10
|
100
|
جمع
|
۱۱
|
نمونه جیره قرقاول گوشتی از چهار تا نه هفتگی (جیره2 )
درصد در جیره
|
ترکیبات
|
ردیف
|
43.54
|
ذرت
|
۱
|
47.91
|
سویا
|
۲
|
3.85
|
روغن ذرت
|
۳
|
2.31
|
dcp
|
4
|
0.84
|
پودر صدف
|
۵
|
0.44
|
نمک
|
۶
|
0.5
|
ویتامین
|
۷
|
0.45
|
مواد معدنی
|
۸
|
0.14
|
متیونین DL
|
9
|
100
|
جمع
|
۱۰
|
|
|
|
نمونه جیره قرقاول گوشتی از هفته نهم تا پایان دوره پرورش (جیره1)
درصد در جیره
|
ترکیبات
|
ردیف
|
51.33
|
ذرت
|
۱
|
39.61
|
سویا
|
۲
|
4.77
|
روغن ذرت
|
۳
|
2.19
|
dcp
|
4
|
0.61
|
پودر صدف
|
۵
|
0.45
|
نمک
|
۶
|
0.5
|
ویتامین
|
۷
|
0.45
|
مواد معدنی
|
۸
|
0.1
|
متیونین DL
|
9
|
100
|
جمع
|
۱۰
|
نمونه جیره قرقاول گوشتی از هفته نهم تا پایان دوره پرورش (جیره 2)
درصد در جیره
|
ترکیبات
|
ردیف
|
48.48
|
ذرت
|
۱
|
40.19
|
سویا
|
۲
|
5.05
|
روغن ذرت
|
۳
|
0.2
|
گندم
|
۴
|
2.18
|
dcp
|
5
|
0.6
|
پودر صدف
|
۶
|
0.45
|
نمک
|
۷
|
0.5
|
ویتامین
|
۸
|
0.45
|
مواد معدنی
|
۹
|
0.09
|
متیونین DL
|
10
|
100
|
جمع
|
۱۱
|
نمونه جیره قرقاول درحال تولید (جیره1)
درصد در جیره
|
ترکیبات
|
ردیف
|
45.94
|
ذرت
|
۱
|
40.67
|
سویا
|
۲
|
3.67
|
روغن ذرت
|
۳
|
1.86
|
dcp
|
4
|
6.34
|
پودر صدف
|
۵
|
0.42
|
نمک
|
۶
|
0.5
|
ویتامین
|
۷
|
0.5
|
مواد معدنی
|
۸
|
0.11
|
متیونین DL
|
9
|
100
|
جمع
|
۱۰
|
|
|
|
نمونه جیره قرقاول درحال تولید (جیره2)
درصد در جیره
|
ترکیبات
|
ردیف
|
40.24
|
ذرت
|
۱
|
41.83
|
سویا
|
۲
|
4.25
|
روغن ذرت
|
۳
|
۴
|
گندم
|
۴
|
1.85
|
dcp
|
5
|
6.32
|
پودر صدف
|
۶
|
0.42
|
نمک
|
۷
|
0.5
|
ویتامین
|
۸
|
0.5
|
مواد معدنی
|
۹
|
0.1
|
متیونین DL
|
10
|
100
|
جمع
|
۱۱
|
برنامه غذایی پیشنهادی (4):
درصد پروتئین
|
نوع جیره
|
هفته پرورش
|
28
|
کرامبل استارتر
|
8- 0
|
22
|
پلت دوره رشد
|
16- 9
|
9
|
دانه بلغور
|
16 تا رها سازی
|
Minnesota Departmant of Natural Resources. 2001
مقدار غذای تخمین زده شده برای پرورش 25 قرقاول(5):
میزان غذا برای پرورش25 قرقاول
|
میزان غذای مصرفی به ازای هر پرنده
|
سن(هفته)
|
50 کیلوگرم کرامبل
|
2کیلوگرم کرامبل استارتر
|
8- 0
|
87.5 کیلوگرم پلت
|
3.5کیلوگرم پلت دوره رشد
|
16- 8
|
25 کیلوگرم دانه بلغور
|
1کیلوگرم دانه بلغور
|
18- 16
|
162.5 کیلوگرم
|
6.5 کیلوگرم
|
کل
|
Trautman, C.G. 1982. History, Ecology and Management of the Ring-necked Pheasant in South Dakota
میانگین غذای مصرفی یک قرقاول در حال رشد(11):
سن) هفته(
|
مصرف غذا در هر هفته(g)
|
مصرف تجمعی(g)
|
1
|
22.5
|
22.5
|
2
|
60
|
82.5
|
|
محصولات مرتبط :
بسته آموزش پرورش قرقاول
سی دی آموزش پرورش قرقاول
نقشه طراحی سالن پرورش قرقاول
مقالات مرتبط :
پرورش قرقاول در فضای باز بهتر است یا محیط بسته سالن؟
بیماریهای دستگاه تنفسی طیور
اصول بهداشتي سالنهاي پرورش قرقاول
مشخصات بيولوژيكی قرقاول
تاريخچه قرقاول در ايران
همه چیز درباره ی قرقاول
راه های شناخت بیماری نیوکاسل در قرقاول
.: نظر شما در مورد این مطلب:. |
|
|