انواع وکسن های دامی و نحوه استفاده آنها (بخش پنجم)
واکسن غیر فعال لپتوسپیرا
این واکسن بصورت غیرفعال بوده و حاوی سه سویه باکتری لپتوسپیرا ، فرمالدئید و آلومینیوم هیدروکسید می باشد و جهت ایمن سازی فعال بر علیه بیماری لپتوسپیروز در گاو و گوسفند بکار می رود .
دز و نحوه مصرف :
بصورت زیر پوستی و یا داخل عضلانی به میزان 2 میلی لیتر برای گاو و 1 میلی لیتر برای گوسفند تزریق می گردد . ایمنی به مدت یک سال باقی خواهد ماند .
توصیه ها و احتیاطات لازم :
- واکسن از شبکه توزیع رسمی اخذ شود .
- تزریق واکسن پس از انقضای تاریخ مصرف ممنوع است .
... ادامه مطلب
|
انواع وکسن های دامی و نحوه استفاده آنها (بخش چهارم)
(واكسن ضد اسهال گوساله ها) Kolibin-Re : Rotavirus + Corona virus + E. Coli
این واكسن از ویروس های بی اثر شده Corona virusو Rotavirus و نیز از باکتری E. Coli سویه بیماری زای غیر فعال (SEROTYPES 08:K35/09:K99-0101:K35/K99) تهیه گردیده كه با تزریق به گاوهای آبستن، پادتن لازم در آغوز آنها بوجود آمده و این آغوز، گوساله های شیرخوار را در برابر اسهال كشنده روزهای اول تولد محافظت می نماید. قابل ذكر است كه نتایج بدست امده از تحقیقات انجام شده در موسسه تحقیقات دامی در Compton در انگلستان نشان می دهد كه از میان عوامل بیماریزای فوق (Rotavirus و Corona virus, E Coli) نقش ... ادامه مطلب
|
انواع وکسن های دامی و نحوه استفاده آنها (بخش سوم)
واکسن بروسلا ملی تنسیس سویه FD Rev1
این واکسن محتوی اجرام زنده و لیوفیلیزه باکتری Brucella melitensis سویه Rev1 می باشد و جهت ایمن سازی فعال علیه بیماری بروسلوز در بره ها و بزغاله ها استفاده می شود .
دز و نحوه مصرف :
یک دز واکسن ( 1 میلی لیتر ) را بصورت زیر جلدی در ناحیه پشت کتف بره ها و بزغاله ها در سن 4 ماهگی و یک ماه پیش از رسیدن به سن تولید ( سن جفت گیری ) تزریق می کنند .
در گوسفندان و بزهای بالغ استفاده نمی شود . بره ها و بزغاله های نر را در صورتی که قرار باشد برای تولید مثل مورد استفاده قرار گیرند ، ... ادامه مطلب
|
انواع وکسن های دامی و نحوه استفاده آنها (بخش دوم)
واکسن بروسلا آبورتوس سویه Fd S19 ( دز کامل ) ( Full Dose )
این واکسن محتوی اجرام زنده و لیوفیلیزه باکتری Brucella abortus سویه 19 می باشد و جهت ایمن سازی فعال علیه بیماری بروسلوز در گوساله ها استفاده می شود .
دز و نحوه مصرف :
یک دز واکسن ( 5 میلی لیتر ) را در ناحیه پشت کتف تلیسه ها در سن 3 الی 6 ماهگی تزریق می شود . این واکسن در تلیسه های جوان استفاده میشود . در یک دز کامل ( 5 میلی لیتر ) معادل 80-60 میلیارد جرم زنده موجود است که در زیر جلد ناحیه خلفی کتف گوساله تزریق می گردد . مایه کوبی در گوساله های 6-3 ماه انجام می گیرد ... ادامه مطلب
|
انواع وکسن های دامی و نحوه استفاده آنها (بخش اول)
واکسن کشته آگالاکسی
این واکسن از مایکوپلاسمای کشته در فرمالدئید تهیه شده جهت ایمن سازی فعال علیه بیماری آگالاکسی در گوسفند و بز استفاده می شود .
دز و نحوه مصرف :
دو تزریق زیر جلدی و هر تزریق به مقدار 1 میلی لیتر با فاصله 2 هفته ، گوسفند و بز را برای مدت تقریبا 6 ماه ایمن می سازد . برای کسب بهترین نتایج ، حیوانات باید از 3 ماهگی به بعد سالی دو بار واکسینه شوند . واکسیناسیون میش های آبستن 2 ماه پیش از بره زایی توصیه می شود .
به هنگام واکسیناسیون شیشه محتوی واکسن باید بخوبی تکان داده شود . ... ادامه مطلب
|
براي گوسفند و بز چه واكسن هايي تزريق مي شود؟
دو واكسن آبله و شاربن هر سال يك بار براي گوسفند و بز تزريق مي شود. واكسن بروسلوز دو نوع است كه يك نوع آن براي بره بزغاله هاي زير 6 ماه و نوع ديگر آن براي بالغين است. واكسن آنتروتوكسمي نيز حداقل سالي 2 بار و همچنين در زمان تغيير مرتع يا تغيير جيره بايد تزريق شود. واكسن تب برفكي سالي يك بار در زمستان و در صورت وجود بيماري در گله هاي اطراف بايد هر 4 ماه يك بار تزريق شود.ساي واكسنها مانند آگالاكسي، قانقرايا و PPR در صورت وجود بيماري و به تشخيص دامپزشك قابل استفاده است .
محصولات مرتبط :
بسته آموزش پرورش گوسفند
سی ... ادامه مطلب
|
پرورش بره به صورت مصنوعی
مقدمهفاکتورهای مهم پرورش گوسفند یکی قیمت بره در بازار و دیگری تعداد بره های از شیر گرفته شده به ازای هر راس گوسفند در سال می باشد.با انجام فعالیت های اصلاحی و سلکسیون ، گوسفندانی با دوقلوزایی ومیزان بره زایی بالا حاصل شده اند که علاوه بر مزیتی که دارد این افزایش مشکل پرورش بره ها را به وجود آورده است.کافی نبودن شیر مادر به دلایل مختلف مانند سنگینی زایمان مرگ و میر بره ها را افزایش داده است.هزینه ،زمان، نیروی کاری که صرف کاهش میزان مرگ و میر بره ها که ناشی از گرسنگی بره و فقدان خصوصیات مادری میش است می شود از لحاظ ... ادامه مطلب
|
پرورش بره ها به صورت مصنوعی با استفاده از جایگزین شیر
مقدمهفاکتورهای مهم پرورش گوسفند یکی قیمت بره در بازار و دیگری تعداد بره های از شیر گرفته شده به ازای هر راس گوسفند در سال می باشد.با انجام فعالیت های اصلاحی و سلکسیون ، گوسفندانی با دوقلوزایی ومیزلن بره زایی بالا حاصل شده اند که علاوه بر مزیتی که دارد این افزایش مشکل پرورش بره ها را به وجود آورده است.کافی نبودن شیر مادر به دلایل مختلف مانند سنگینی زایمان مرگ و میر بره ها را افزایش داده است.هزینه ،زمان، نیروی کاری که صرف کاهش میزان مرگ و میر بره ها که ناشی از گرسنگی بره و فقدان خصوصیات ... ادامه مطلب
|
پرورش بز
یکی از حیوانات نشخوار کننده با ارزش و فراوان کشور ما بز است . بزها از علوفه ٬گیاهان خشک و چوبی شده و خار و خاشاک بیابان ها تغذیه می کنند . سپس آنها را به تولیدات با ارزش برای انسان تبدیل می کنند . شیر و گوشت٬دو محصول مهم بزها هستند که همه شما با آنها آشنا هستید . گروهی از بزها ٬علاوه بر شیر و گوشت ٬ محصول دیگری هم تولید می کنند . این محصول (کرک ) است . کرک بز خصوصیت هایی دارد که آنرا با ارزش می کند . این کرک بدن را در سرما ٬گرم نگه می دارد . همچنین الیاف و رشته های آن زیبا و ظریف هستند . به همین سبب در بافت لباس ٬بخصوص لباسهای زمستانی استفاده می شود . ... ادامه مطلب
|
تغذیه گوسفند (1)
مراتع و علوفه جزء ارزانترین منابع خوراکی برای تغذیه گوسفندان محسوب می شوند . در سیستم چرا ذخیره علوفه گونه هایی مانند : مخلوط علوفه شبدر و علوفه غلات مانند : علوفه چاودار ، یولاف و جو به منظور رفع نیاز مواد خوراکی در زمستان کاهش می یابد . در سیستم چرای گیاهان فرصت بیشتری برای تغذیه گوسفند وجود دارد . چرای بیش از حد می تواند بیشتر احتیاجات انرژی و پروتئین میش ها را فراهم کند و به عنوان تامین کننده انرژی برای تولید ، نگهداری و رشد جایگزین غلات شود .
در بسیاری از سیستم های مرسوم چرا ، حیوانات در تمام سال در منطقه ای خاص از مراتع نگهداری ... ادامه مطلب
|
تغذیه گوسفند (2)
دامدار باید منابع غذایی در دسترس را شناسایی کند.
علوفه :علوفه خشک ٬تغییر پذیر ترین منبع غذایی در دامداری است . بدون انجام آزمایشهای دقیق٬ پی بردن از کیفیت علوفه مشکل است . کیفیت علوفه های خشک به ترکیب گونه ها (درصد لو گوم ٬درصد گراس)٬زمان برداشت(اواخر بهاریا اوایل تابستان)و حاصلخیزی خاک بستگی دارد .
به عنوان مثال در گیاه Timothy ٬دامنه پروتئین خام از 17% تا 8 / 7%و مجموع مواد غذایی گوارش پذیر (TDN) از 65%تا 50% ٬بسته به زمان برداشت ٬تغییر میکند . در مورد یونجه ٬پروتئین خام از 20%تا12%TDNاز 66%تا59%از اواخر مرحله ی رشد تا رشد کامل ٬متفاوت است . در ... ادامه مطلب
|
پرورش گوسفند قره گل
یکی از برکتها و نعمت های خداوند برای ما انسانها گوسفند است. گروهی عقیده دارند که ایران اولین سرزمین پرورش گوسفند در جهان است. سپس از این منطقه گوسفند ها به همه قسمتهای جهان پراکنده شده اند. در کشور ما بیشتر از 25 نوع و نژاد گوسفند وجود دارد. زیرا گوناگونی آب و هوا، در قسمت های مختلف کشور ما زیاد است و هر نوع گوسفندی با آب و هوای به خصوصی سازگاری دارد.به طور معمول گله داران انتظار دارند که گوسفندان همه نوع محصولی مثل گوشت، شیر، پشم، پوشت و غیره تولید کنند.
مقدمه یکی از برکتها و نعمت های خداوند برای ما انسانها گوسفند ... ادامه مطلب
|
تغذيهٔ گوسفند (Feeding of sheep)
◊ تغذیهٔ برهها از زمان از شیرگیری تا فروش
◊ تغذیهٔ برههای یتیم Orphan (بیمادر)
◊ تغذیه بره از تولد تا از شیرگیری
◊ تغذیه برهمیشهای جایگزینی
◊ تغذیه در دوران شیردهی (Lactation feeding)
◊ تغذیه و آماده کردن قوچ (Ram)
◊ مواظبت از برهها از زایش تا از شیرگیری
مديريت يک گله گوسفند مستلزم داشتن اطلاعات کافى در امور مختلف گوسفنددارى است. چراگاه و يا ساير منابع علوفه، غذاى اصلى و عمده براى گلهٔ گوسفندان در دوران آبستنى است. علوفهٔ خشک با کيفيت خوب، سيلو و يا علوفه را پس از چيدن مىتوان در تغذيهٔ ... ادامه مطلب
|
اصول تغذیه قوچهای مولد
تغذیه قوچهای مولد باید به نحوی باشد که استفاده طولانی مدت پرورشی ٬ با پتانسیل بالاوکیفیت مطلوب اسپرم را تضمین کند . تغذیه کمتر از حد نیاز یا مازاد بر احتیاج ٬ روی تولید مثل اثر منفی دارد . در مورد انرژی موجود در جیره بره های نری که جایگزین میشوند ٬تغذیه ناقص بر چگونگی تولید مثل لطمه وارد میکند وممکن است تا 30 درصد قدرت باروری کاهش پیدا کند ٬ روی این اصل کاهش وزن قوچ نقش عمده ای در باروری اسپرم آن دارد .البته فقر مواد غذایی بره نر بر روی بیضه ها اثر کرده و باعث غیر طبیعی شدن اسپرم ها می شود ٬این عامل بر روی قوچ پس از بلوغ ... ادامه مطلب
|
خوراکهای مکمل برای گوسفند
در غرب استراليا بيشتر پروش دهندگان گوسفند مكمل هاي غذايي را زماني مورد استفاده قرار ميدهند كه خوراكها ي مزرعه بيشتر شامل كاه غلات با كيفيت پايين و علوفه ي خشك باشد , در حاليكه اين خوراكها نميتوانند نيازهاي غذايي بره ها يا ميشهاي مرحله آخر آبستني يا در شير دهي را تامين كنند .
هدف از تغذيه خوراکهاي مكمل اطمينان از آن است كه حيوان بتواند تا حد امكان خوراك خشك دريافت كند در حالي كه اين خوراك مكمل را با كيفيت برتر جهت نگهداري و رشد دريافت مي دارد . خوراكهاي مكمل ميتوانند ديگر مواد مغذي كه موجب افزايش بهره وري ... ادامه مطلب
|
پرواربندی گوسفند
پرواربندی یکی از روشهای مهم در بالابردن تولیدات گوشت قرمز بدون افزایش تعداد دام می باشد . در کشور سالیانه حدود 30 درصد از جمعیت دامی گوسفند شامل بره های نر ، گوسفندهای نازا و پیر کشتار می گردند و قسمت اعظم تولیدات پروتئینی کشور را تامین می کنند اگر عملیات پرواربندی به روش صحیح صورت پذیرد ، از وارد کردن گوشت قرمز به کشور بی نیاز خواهیم شد .پرواربندی چیست ؟ پرواربندی عبارتست از چاق کردن دام و ازدیاد گوشت آن با استفاده از غذای مناسب و با رعایت مسایل بهداشتی . مهمترین محاسن پرواربندی :1- افزایش تولید گوشت قرمز و کاهش میزان واردات ... ادامه مطلب
|
گنديدگى سم ((Foot- Rot (pietin)
عامل بيمارى گنديدگى سم گوسفند ميکروبى بىهوازى و بدون هاگ است، اين ميکروب باعث ناراحتى در سم و لنگش شديد دام مىگردد اين ميکروب در مکانهاى خشک بيش از ۲ هفته مقاومت نداشته و درصورتىکه آغل مرطوب باشد، قادر است تا يک ماه زنده بماند. همچنين در لجنزارها و نقاط باتلاقى در تمام مدت زمستان زنده مىماند. محلهاى گرم و مرطوب بهترين عامل جهت حفاظت اين ميکروب مىباشد.
تب برفکى(Foot and Mouth Disease)
عامل بيمارى ويروسى است که مقاومت آن در هواى خشک بسيار زياد و در جايگاهها و در ميان ... ادامه مطلب
|
بیماری زبان آبی
اهمیت:
زبان آبی یکی از بیماریهای ویروسی نشخوارکنندگان است که توسط حشرات منتقل می شود. در بین حیوانات اهلی، بیماری بالینی اغلب در گوسفند با واگیری معناداری دیده می شود. اروزیون و اولسر روی غشاهای مخاطی، سختی تنفس و لنگش ناشی از نکروز ماهیچه و التهاب باندهای کروناری سم در گوسفندان درگیر دیده می شود. بعضی گوسفندها پوست سم شان کنده می شود و پشم های قسمتی یا کل بدنشان را از دست می دهند.
بعضی سویه های ویروس درصد مرگ و میر بالا تا 70% را در گوسفندان حساس ایجاد می کنند. محدوده پراکندگی جغرافیایی ویروس زبان آبی اخیراٌ گسترش یافته است در ... ادامه مطلب
|
ارزیابی کیفیت خوراک دام
تولید كنندگان كوچك خوراك دام و دامدارانی كه خوراك دام مورد نیاز خود را تهیه می كنند، قادر به داشتن یك آزمایشگاه كنترل كیفی برای خودشان نیستند. با این حال این افراد می توانند با استفاده ار چند روش ساده و سریع كنترل كیفی مواد غذایی كه در داخل مزرعه قابل اجراست، كیفیت خوب خوراك دام خود را حفظ كنند.تولید جهانی خوراك دام در سال 2001 میلادی حدود 1200 میلیون تن بوده، كه این مقدار شامل غذای تولیدی در مزارع یا كارخانه های كوچك تولید خوراك دام نمی شود. با فرض براینكه50% مواد غذایی دیگر هم به این صورت تولید می شود،كل مقدار خوراك دام ... ادامه مطلب
|
پرورش گوسفند به روش پرواربندی
منظور از پروار بندی یعنی چاق کردن و کسب حداکثر اضافه وزن یا تولید لاشه جهت تامین گوشت است. پرواربندی به دو روش انجام می شود. الف- پروار بندی در محیط محسور ب – پروار بندی در محیط ازاد و مرتع روش اول یعنی پروار بندی در مکان های محصور و محدود به دو دسته زیر تقسیم می شود. 1- نگهداری گوسفند پرواری در مکانهای مسقف که به صورت اغل یا سایه بان و حفاظ می باشد 2- نگهداری گوسفند پرواری در محیط بدون سقف اما محسور که طبعا هزینه کمتری دارد روش دوم یعنی پروار بندی در محیط ازاد احتیاج به کارگر کمتری دارد ، کود دام میتواند مستقیما ... ادامه مطلب
|