درخت انگور
header
تبلیغات

لطفا از سایت حمایت کنید

خرید ویژه بلک فرایدی از سایت دی جی کالا

$$$ تبلیغات در سایت نوین طیور$$$

$$$ طراحی نقشه هوادهی مرغداری $$$

اعضا

نام کاربری:
کلمه عبور:
سبد خرید
کانال نوین طیور

کانال نوین طیور

مقاله
تبلیغات

 

جستجوی گوگل
Google


در كل اينترنت
در اين سايت

جستجو
رهگیری سفارش
شناسه سفارش :

بازدید کننده
شروع شمارش: 1391-12-24
کل بازدید ها: 32579463
بازدید کننده: 31228088
بازدید های امروز: 29516
بازدید های دیروز: 30704
برچسب ها
درخت انگور

مراحل پرورش انگور

مراحل آماده سازی زمین و كاشت

 
انگور می تواند در اغلب خاكها رشد كرده و محصول بدهد و حساسیت مخصوصی نداشته و اغلب محدودیتهای معمول خاك(شوری و قلیائیت نسبی) را به خوبی تحمل می كند.همچنین در برابر آهك خاك حساس نبوده و حتی در خاك هایی كه حاوی بیش از 50% آهكند به خوبی رشد می نمایند اما بایستی تا حد امكان از خاك های سنگین فاقد زهكشی و خاك های همراه با نمك فراوان پرهیز نمود ، خاك های عمیق با زهكشی خوب برای رشد انگور بسیار مناسب هستند .

 

http://arsiv.ntvmsnbc.com/modules/yakinyerler/i/murefte/01.jpg

 

روش های متداول كاشت انگور به صورت جوی پشته ایی و غرقابی می-باشد كه ابتدا در اسفند ماه زمین را شخم زده و با نهركن یا بیل مكانیكی جوی به عمق 80 سانتی متر تا 5/1 متر تهیه می كنند .در روش جوی پشته ایی چاله-هایی را به فاصله ی 5/1 متر از دو طرف پشته جهت غرس نهال آماده می كنند. برای كاشت بوته مو ابتدا قلمه هایی از آن را در فصل بهار، قبل از جوانه زدن در جایی به عنوان مخزن می كارند،در بهار آینده كه داری ریشه شد از مخزن با احتیاط در می آورند و آن را در گودال هایی كه در آن مخلوطی از كود حیوانی و یا ماسه بادی و مقداری كود شیمیایی فسفات و پتاس قرار دارد می كارند.

2- مرحله داشت
این مرحله شامل كود دهی، آبیاری، مبارزه با علف های هرز، هرس كردن و مبارزه با آفات است.

كود دهی: در این مرحله از كود ازت در فواصل آبیاری كه در باغات 1 تا 4 ساله معمولاً 7تا 8 مرحله می باشد استفاده می كنند.از كود ازت جهت رشد رویشی انگور استفاده می شود.


آبیاری: درخت انگور از خرداد ماه تا آخر شهریور ماه كه ممكن است تا نیمه ی مهرماه هم طول كشد نیاز به آبیاری دارد هر درخت انگور در روش جوی پشته- ایی تقریباً100لیتر آب در هفته نیاز دارد

مبارزه با علف های هرز : جهت مبارزه با علف های هرز ، تاكستان را در فروردین ماه هر سال زمانی كه علف های هرز شروع به جوانه زدن می كنند بیل می زنند تا این علف ها را از بین بروند این عمل توسط نیروی انسانی زیادی انجام می گیرد

هرس كردن : به منظور تربیت مناسب بوته ی انگور به طرف پشته از سال سوم به بعد اقدام به هرس بوته ها می كنند كه این كار در زمستان زمانی كه دمای محیط بیش از 5 درجه باشد یا در بهار پس از بیدار شدن بوته ها از خواب زمستانی ( زمانی كه بوته ها تازه شروع به جوانه زدن می كنند ) انجام می گیرد.

مبارزه با آفات : آفات مهم انگور به شرح زیر می باشد :

1. زنجره مو
2. زنجرك مو
3. خوشه خوار انگور
و بیماری های انگور عبارت اند از :
1. بیماری سفیدك دروغین یا داخلی مو
2. بیماری پوسیدگی سفید ریشه ی مو
3. بیماری سفیدك سطحی یا حقیقی مو
شایع ترین بیماری بوته ی انگور سفیدك سطحی یا حقیقی مو می باشد كه عامل آن گونه ای از قارچ ها به نام تر پازول ها است . جهت مبارزه با این نوع بیماری گوگرد جامد را به شكل پودر روی برگ ها می پاشند همچنین برای این كار از قارچ كش آبی توپاس استفاده می كنند این عمل 3 بار در تابستان به فاصله ی 1 ماه انجام می شود .


http://www.jazzaab.ir/upload/4/0.646516001336292404_jazzaab_ir.jpg

3-مرحله برداشت
مهم ترین عامل در رسیدن حبه ی انگور مقدار دما می باشد . تابش آفتاب و میزان مناسب دما باعث بالا رفتن كیفیت انگور می شود . تولید محصول انگور از سال سوم عمر نهال شروع می شود زمان برداشت انگور بسته به نوع خاك ، دمای هوا ، میزان آب از نیمه ی دوم شهریور ماه شروع و تا نیمه ی اول مهر ماه ادامه دارد اگر برداشت انگور جهت تولید كشمش باشد از 15 شهریور ماه اقدام به بر داشت این محصول می كنند برداشت انگور به وسیله ی نیروی انسانی انجام می گیرد . در باغ های مرغوب و در بهترین شرایط میزان برداشت انگور 50 تن در هكتار می باشد كه هر درخت انگور ممكن است تا 200 كیلو گرم انگور بدهد .

 

الف) عملیات قبل از كاشت :
1- انتخاب محل : با توجه به شرایط اقلیمی استان لازمست باغ انگور دیم در مناطقی احداث گردد كه میانگین بارندگی سالانه بیش از 600 میلیمتر و از پراكنش مناسبی برخوردار باشد.
ارتفاع محل : كمتر از 1000 متر بسیار مناسب و بین 1600 - 1000 متر نیز مناسب است.
شیب زمین : دامنه های شمالی با شیب 15-2 درصد بسیار مناسب و شیب 25-15 درصد نیز مناسب است.
شرایط خاك : خاك حاصلخیز با عمق مناسب، عدم شوری خاك ، بافت خاك متوسط مایل به سبك (لوم یا لوم شنی) با زهكش مناسب.
2- آزمایش خاك :تهیه نمونه خاك از عمق 30-0 و 60-30 سانتیمتر و انجام آزمایش خاك قبل از احداث باغ و مصرف كود بر مبنای آزمایش خاك.
3- آب مورد نیاز : تنها در سال اول بمنظور استقرار بوته ها ، 2 الی 3 نوبت آبیاری در تابستان لازم است.
4- آماده سازی زمین : جمع آوری سنگ ها، حذف علف های هرز، ایجاد بانكت در اراضی شیب دار روی خطوط تراز به فاصله تقریبی3 متر، حفرچالههای كاشت به فاصله 2 متر از یكدیگر در داخل بانكت به عمق60 سانتیمتر و اختلاط كود دامی پوسیده وكودهای شیمیایی(بر اساس آزمون خاك) با خاك كنار چاله ها.
5- تهیه قلمه ریشه دار : قلمه ریشه دار و گواهی شده از ارقام مناسب در مرحله خواب تهیه گردد. قلمه دارای ریشه سالم و كافی باشد.قطرقلمه حداقل1 سانتیمتر وطول قلمه حداقل40 سانتیمترباشد.لازمست قلمه های تهیه شده سریعاً كاشت گردند.

ب)مرحله كاشت :
1- زمان كاشت : بهترین زمان غرس قلمه ریشه دار مو، اواخر پاییز پس از یكبار بارندگی مؤثر می باشد.كاشت قلمه ریشه دار در اواخرزمستان یا اوایل بهار نیز امكانپذیر است. بطور كلی هنگام كاشت می بایست خاك از رطوبت مناسبی برخوردار باشد. وقوع بارندگی پس از پایان كاشت می تواند دركاهش تلفات و سبز شدن بوته ها بسیار مؤثر باشد.
2- روش كاشت : ابتدا با قیچی باغبانی ضدعفونی شده ، ریشه های زخمی و پیچ خورده حذف می گردند. درصورت امكان، فرو بردن ریشه ها درسطل حاوی آب (كه مقداری خاك و كود به آن اضافه شده) قبل از كاشت توصیه می گردد. قلمه ریشه دار به گونه ای غرس گرددكه ریشه ها بر روی كپه ای از مخلوط خاك و كود دامی داخل چاله قرار گیرند بطوریكه از پیچ خوردن یا توزیع غیریكنواخت ریشه ها جلوگیری شود. سپس بقیه چاله با مخلوط خاك و كود دامی پوسیده پر شود و با پا فشرده گردد تا تماس كامل بین ریشه و خاك برقرار گردد. ایجاد چاله در پای بوته می تواند در تجمیع بارندگی ها و حفظ رطوبت میسر باشد.

ج)مرحله داشت (نگهداری) :
1- هرس پس از كاشت : بهتر است سربرداری قلمه های كاشته شده پس از پایان خطر یخبندانهای بهاره انجام گیرد بطوریكه شاخه های اضافی حذف و تنها دو جوانه سالم بر روی قویترین شاخه باقی بماند.
2- هرس فرم : با توجه به عادت رشد ارقام مهم انگور دیم استان ، هرس فرم بصورت پاچراغی كوتاه انجام گیرد. به عبارتی بوته مو طی سالهای اولیه به گونه ای هرس گردد كه فقط یك تنه اصلی داشت باشد و بازوها از ارتفاع نیم متری منشعب شده باشند.
3- هرس باردهی : انجام هرس تعادلی بصورت سبك (فرمول 20+40 برای ارقام رشه و خوشناو) با حفظ فرم بوته و باقی گذاشتن شاخه های جانشین
* انجام هرنوع هرس می بایست بوسیله قیچی ضدعفونی شده با محلول 10% وایتكس انجام گیرد تا از انتقال بیماریهای مهم جلوگیری شود.
*بهترین زمان هرس خشك، اوایل بهار قبل از باز شدن جوانه ها ست. اگر بوته ها زودتر هرس شوند، بیشتر در معرض خطر یخبندان قرار می گیرند.

4- كوددهی : بر اساس آزمون خاك و آزمون برگ ، مصرف كود دامی پوسیده به همراه كودهای شیمیایی بصورت چالكود ، یك ماه قبل از بیدار شدن بوته های انگور انجام گیرد. در صورتیكه آزمایش خاك قبل از احداث باغ انجام شده باشد، برای كنترل وضعیت تغذیه لازم است در مرحله پس از ریزش گل از برگهای روبروی میوه نمونه برگ به همراه دمبرگ تهیه و میزان عناصر ازت ، پتاسیم و فسفر تعیین و بر اساس نتایج آزمون خاك و آزمون برگ توصیه كودی انجام گیرد.
* روش چالكود : حفر 4-2 چاله به عمق 30 سانتیمتر و به فاصله 50-30 سانتیمتر از تنه درخت و یا توزیع كود در فاصله 50-30 سانتیمتری اطراف تنه و مدفون نمودن آن با بیل.
- به منظور افزایش تشكیل میوه انجام محلولپاشی با كودهای اوره، سولفات روی و اسید بوریك با غلظت 15 در هزار(به نسبت مساوی از هر كود) بلافاصله پس از هرس خشك و قبل از باز شدن جوانه ها توصیه می گردد.
5- كنترل آفات و امراض :
- زنجره مو : استفاده از سموم تماسی هنگام تخم ریزی حشره بالغ، هرس و انهدام شاخه های تخم ریزی شده در اواسط تابستان، مصرف سموم فسفره گرانوله هنگام پابیل و پاشیدن سموم پودری مانند لیندین یاسوین روی خاك در قسمت سایه انداز بوته در اواخر بهار و اوایل تابستان.
- زنجرك مو : استفاده از حشره كش های سیستمیك یا سموم فسفره نفوذی در اواسط فصل ( 15 روز قبل از برداشت میوه بصورت غوره)
-كنه نمدی مو: مصرف تركیبات گوگردی علیه سفیدك این بیماری را نیز كنترل می كند. یا مصرف كنهكش بعد از تشكیل میوه
- خوشه خوار مو: استفاده ازحشره كش های فسفره نفوذی در فصل رشد 3-2 بار بر اساس اطلاعیه حفظ نباتات
- گال باكتریایی مو: استفاده از قلمه های ریشه دار گواهی شده و عاری از بیماری، استفاده از قیچی ضدعفونی شده و جلوگیری از تماس قیچی باغبانی آلوده با بوته های سالم، سوزاندن بوته های آلوده به همراه طوقه و ریشه و ضدعفونی محل استقرار بوته با آب آهك.حفاظت تنه و شاخه ها در برابر سرمای شدید زمستان.
- سفیدك پودری: ایجاد تهویه با انجام هرس مناسب و مصرف كالكسین یا استفاده از سموم حفاظتی یا گوگرد 2 بار پس از تشكیل میوه به فاصله 15 روز (مصرف سموم گوگردی در دمای بیش از 30 درجه انجام نگیرد).
- بیماریهای ویروسی: استفاده از قلمه ریشه دار گواهی شده و سالم، انهدام بوته های آلوده، كنترل ناقلین و كنترل علفهای هرز .
- آفتابسوختگی : هرس مناسب، تقویت بوته ها ، ایجاد چاله اطراف تنه جهت افزایش ذخیره رطوبت.
- كنترل علف های هرز : پابیل بموقع تاكستان ، استفاده از علف كش های قبل از رویش علف هرز، استفاده از علف كش های عمومی بصورت هدایت شده بین ردیف .

د) مرحله برداشت :
- زمان برداشت : بهترین زمان برداشت انگور هنگامی است كه دم خوشه ها شروع به خشبی شدن كند.
- روش برداشت : خوشه ها بوسیله قیچی باغبانی یا چاقوی تیز به گونه ای برداشت شوند كه هیچ نوع فشار یا آسیب مكانیكی به حبه ها وارد نشود. هنگام بسته بندی حبه های فاسد و خوشه های آسیب دیده جدا گردند.

منبع : http://keshavarzyar.ir
 

       .: نظر شما در مورد این مطلب:.
نام *:
 ایمیل :  
نظر شما *
لطفا حاصل عبارت را در باکس زیر وارد نمایید : *
41
به علاوه
35
=
     
به novintiur.ir امتیاز دهید :
با تشکر از حمایت شما