عناب
نام انگلیسی: Jujube
نام علمی: Zizyphus vulgaris
تیره: Rhamnaceae
شرح:عناب میوه درختچه ای است به ارتفاع ۲-۸ متر است. برگهای آن زیبا، کوچک، بدون کرک و شفاف، متناوب، دندانه دار و شامل ۳ رگبرگ طولی است. گلهایی با دمگل کوتاه، به رنگ سبز مایل به زرد و مجتمع به شکل دسته های کوچک دارد. میوه عناب که در داروسازی مصرف می شود به شکل تخم مرغی و به درشتی زیتون می باشد و دارای پوست سرخ بسیار قشنگی است که پس از خشک شدن چین خوردگی هایی پیدا می کند. مزه آن لعابی و کمی شیرین است.
قسمت مورد استفاده: دانه
زیستگاه: این گیاه در سواحل مدیترانه و در منطقه وسیعی از ایران تا ژاپن می روید.
ایران: در نواحی کوهستانی خراسان، گیلان، گرگان، بلوچستان، بندر عباس و کرمان می روید.
ترکیبات، اثر مصرف: دانه عناب دارای مقادیر زیادی موسیلاژ، همچنین اسید مالیک، اسید سیتریک و ویتامین ث است. مانند میوه های دیگر مصرف می شود و اثر ملین دارد ولی باید تازه و متعلق به همان سال باشد. مصرف آن هیچگونه تحریکی در دستگاه گوارش ایجاد نمی کند وازاین جهت برای اشخاصی که دستگاه گوارش آنها حساس است مناسب است. جوشانده آن با آب یا شیر اثر ملین دارد. همچنین مصرف ۵-۴۰ دانه آن به شکل جوشانده همراه با داروهای دیگر یا تنها به عنوان نرم کننده سینه در بین مردم معمول است.
.: نظر شما در مورد این مطلب:. |
|
|