بیماری ها و آفات گیاهان آپارتمانی
header
تبلیغات

لطفا از سایت حمایت کنید

خرید ویژه بلک فرایدی از سایت دی جی کالا

$$$ تبلیغات در سایت نوین طیور$$$

$$$ طراحی نقشه هوادهی مرغداری $$$

اعضا

نام کاربری:
کلمه عبور:
سبد خرید
کانال نوین طیور

کانال نوین طیور

مقاله
تبلیغات

 

جستجوی گوگل
Google


در كل اينترنت
در اين سايت

جستجو
رهگیری سفارش
شناسه سفارش :

بازدید کننده
شروع شمارش: 1391-12-24
کل بازدید ها: 32064662
بازدید کننده: 30716477
بازدید های امروز: 11602
بازدید های دیروز: 13602
برچسب ها
بیماری ها و آفات گیاهان آپارتمانی

 

 

گیاهان زینتی آپارتمان دچار بیماریهایی می شوند که منشا آن گاهی فیزیولوژیک است ولی معمولا خطر جدی برای آنها محسوب نمی شود  . برای پیشگیری از اینگونه بیماریها بی شک می بایست تمامی نکات و دستور العمل های بهداشتی به منظور سلامت زیستن گیاه در محیط های بسته آپارتمانی رعایت شود .

 

 

 

در اینجا به اختصار به برخی از مشکلات که به طور عمده گیاهان آپارتمانی به آن دچار می شوند اشاره می کنیم:

- گاهی اوقات لکه های خشک و نسبتا پهن روی برگها به علت بیماری ابجاد نمی شود بلکه سوختگی از قرار گرفتن گیاه ، در تابستان پشت پنجره های آفتابگیر ، کمبود آب و رطوبت و یا افراط در استفاده از کودهای شیمیایی نشئت می گیرد .

- افراط در آبیاری گیاهانی با بافت آبدار و گوشتی مانند سانسوریا و یا کاکتوس باعث فساد در ریشه و طوقه شده و نهایتا اندامهای هوایی گیاه از بین می رود .

خوب است بدانید که آفات در گیاهان آپارتمانی به مراتب متداول تر و خطر ناک تر از بیماری ها است و باید با آنها به صورت جدی مبارزه کرد .

آفات عمومی گیاهان آپارتمانی عبارتند از:  شته ، سپردار ، کنه تار عنکبوت

 

شته

شته متداولترین آفت گیاهان است.

روش مبارزه :  قطع قسمتهای صدمه دیده و تغییر رنگ داده - شستشو با آب ولرم و صابون - استفاده از سموم شیمیایی فسفره و سیستمیک 

سپردار

 

سپردار دارای سپر پهن قهوه ای رنگ یا خاکستری بوده و معمولا به پشت برگها می چسبد ، با استفاده از خرطوم خود از شیره گیاهی تغذیه می کند و باعث ضعف عمومی و پژمردگی گیاه می شود . برگها زرد و ضعیف شده و گیاه به خشک شدن تهدید می شوند .

روش مبارزه : - شستشوی گیاه با آب - جدا کردن سپر از بدنه حشره ( در شپشک سپر دار ) با استفاده از مسواک نرم که به گیاه صدمه وارد نشود .- استفاده از سموم شیمیایی فسفره

 

 

 

مگس سفید

حشرات کوچکی هستند که سطح بدن آنها بوسیله یک ماده پودری سفید رنگ پوشیده شده است این حشرات بیشتر درسطح زیرین برگ های جوان جمع می شوند و بر اثر تکان دادن شاخ و برگ گیاهان مسافت کمی را پرواز می کنند . این حشرات با استفاده از قطعات دهانی مکنده – سوراخ کننده ، معمولا روی برگها لکه های زردی ایجاد می کنند و همچنین تولید عسلک کرده و محیط مساعدی برای رشد قارچ های سیاه دوده ای فراهم می آورند .

روش مبارزه :

- استفاده از سموم فسفره سیستمیک 

 

 کنه 

 

کنه ها موجودات ریزی هستند که به آسانی دیده نمی شوند  به همین دلیل باید از روی عوارض ایجاد شده روی گیاه پی به وجود آنها برد . نقاط متعدد زرد رنگ روی برگ که به تدریج تغییر رنگ داده و پس از مدتی خاکستری ، قرمز یا قهوه ای می شود نشان دهنده وجود این آفت است. گاهی برگ در اثر از دست دادن شیره نباتی حول دمبرگ خود خمیده و پوششی از تار های باریک که حالت  گرد آلود دارد در زیر سطح برگ مشاهده  می شود . (کنه تار عنکبوتی )

روش مبارزه :- شستشوی گیاه با آب- مبارزه با سموم فسفره کنه کش

 

 

 

 

 

گیاهان - Tuesday, August 31, 2010

گیاه آپارتمانی:

به گیاهانی اطلاق می شود که دور از شرایط موطن خود (مناطق استوایی و حاره ای) بوده و آستانه تحمل دمایــی آنها حداقل2- و حداکثر30 درجــه سانتــی گراد باشد.

 لازم بذکر است دمــای مناسب رشد به منظور نگهداری از گیاهان آپارتمانی18تا24 درجه سانتی گراد بوده وآن ها  نیاز به وضعیت نوری فیلتر شده (باحائل مانند شیشه پنجره یا پرده) جهت کاهش شدت نور دارند.

 

پس از تعریف گیاهان آپارتـانی بهتر است در گام نخست  نیازهای زیست محیطی (اکولوژیکی) این نوع گیاهان را بررسی کنیم:

 

نور

گیاهان آپارتمانی از نظرنور و نیاز به آن به سه دسته تقسیم می شوند:

1)آفتاب دوست: گیاهان گلدار- مثل: یاس

2)سایه دوست: در مقابل نور کم و سایه از خود مقاومت نشان می دهند. مثل: آگلونما

3)سایه-آفتاب دوست: گیاهانی که نیاز به نور متوسط دارند. مثل: پتوس

رطوبت خاک (آبیاری)

گیاهان را از نظر نیاز آبی نیز به سه دسته تقسیم می کنند:

1)نیاز آبی زیاد: درهرنوبت آبیاری  به محض خروج آب از زهکش آبیاری را قطع کرده، درنوبت بعدی اگر سطح خاک خشک بود اقدام به آبیـاری کنید.(به هیچ عنوان نباید آب در زیر گلــدانی  باقی بماند).

2)نیاز آبـی متوسط: درهرنوبت آبیاری به محض خروج آب از زهکش آبیـاری را قطع کرده، درنوبت بعدی انگشت خود را به میزان یک بند، داخـل خاک فـرو برده و اگر مشـاهده کردید خاک کاملاً خشک است، اقدام به آبیاری مجدد آن کنید.

3)نیاز آبی کم: در هر نوبت آبیاری به محض خروج آب از زهکش آبیاری را قطع نموده،درنوبت بعدی انگشت خود را به میزان دوبند داخل خاک فرو برده و اگر مشـاهده کردید خاک کاملاً خشک است، اقدام به آبیاری مجدد آن کنید.

رطوبت هوا

رطوبت و دفعـات غبارپاشـی : نیاز رطوبتـی گیاهان از روزی4 بار تا هفتـه ای یکبـار متفاوت است. برای برطرف کردن نیاز رطوبت نسبـی گیاهان بهتر است از روش غبار پاشـی با اسپری، بردن گیاه با خود به حمام(در اثر کمبود رطوبت لبه برگها خشک و دندانه دار می شوند،دراین صورت می توان گیاه را به حمام برد زیرا تمام رطوبت حمام را جذب می کند)واستفاده از دستگاه بخوربا رعایت فاصله از گیاهان بهره برد.

درجه حرارت

هرگیاه به دمای معینی که مخصوص آن بوده و با دیگر گیاهان متفاوت است؛ نیاز دارد. بالا وپایین بودن بیش از حد درجه حرارت به گیاه آسیب رسانده واثر نا مطلوب آن به شکلهای مختلف درگیاه ظاهر می شود.

به طور کلی بهترین درجه حرارت برای گیاهان آپارتمانی درجه حرارتی است که انسان در آن کمی احساس سرما کند.

مواد غذایی مکمل

مواد غذایی مکمل را همیشه در دوران رشد (بهار و تابستان) و با فاصله دوهفته تا ماهی یکبار،به صورت محلول وهمراه با آب آبیاری به خاک گلدان اضافه کنید.

به خاطر داشته باشید بعد از تعویض گلدان، گیاه تا یک ماه نیاز به تغذیه مصنوعی ندارد.

همچنین گیاهان گلدار در هنگام گلدهی احتیاج بیشتری به تغذیه مصنوعی دارند.

طریقه تعویض گلدان

روز قبل از تعـویض، گلـدان را آبیــاری کنید.  در هنــگام تعـویض دست چپ خود را بر روی سطح خاک گلـدان قرار داده ، گلدان را وارونـه کرده و با وارد نمـودن چند ضربه به لبه گلدان، گیاه را از گلدان خارج کنید.

 پس از آن با حذف  خاک کهنه ( تا حد امکان )، گیاه را داخـل گلدان جدیــد گذاشته و خاک جدید را به آن اضافـه کنید.

سپس خاک اطـراف گیاه را با کمک فشار انگشتان دست متراکـم کرده  و درنهایت آن را آبیاری کنید. درصورت سنگین وحجیــم شدن گلدان و عــدم امکان تعویض آن می توانید حدود 5 سانتی متر از خاک سطحـی گلدان را با خاک غنی و نو عوض کنید.

سی دی آموزشی پرورش گیاهان زینتی

بسته آموزشی پرورش گیاهان زینتی


       .: نظر شما در مورد این مطلب:.
نام *:
 ایمیل :  
نظر شما *
لطفا حاصل عبارت را در باکس زیر وارد نمایید : *
47
به علاوه
38
=
     
به novintiur.ir امتیاز دهید :
با تشکر از حمایت شما