روغن استخراج شده به روش تهیه خیمر، می تواند به مدت 3 تا 6 ماه استفاده شود. ولی روغنی که به روش فشردن خشک تهیه می شود برای 12 تا 18 ماه نیز می تواند قابل استفاده باشد.
این روغن حاوی حدود 80 درصد اسیدهای چرب غیر اشباع و اسیدهای چرب ضروری است. و نسبت به روغن زیتون، در مقابل اکسیداسیون مقاومت بیشتری دارد.
روغن آرگن در تهیه ی نان، سالادها و موارد مشابه کابرد دارند. روغن های تهیه شده از بذرهای برشته نشده، به طور سنتی در درمان بیماری های پوستی و نیز ساخت لوازم آرایشی (در اروپا) استفاده می شود. روغن های آن بدون مواد افزودنی هستند و برای محافظت از پوست و مو کاربرد بسیاری دارند.
این روغن در مخلوط با روغن دانه ی انار به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی نیز عمل می کند.
این روغن در ناحیه ی تولید آن (مراکش) کاربردهای زیادی دارد و بنابراین در خارج از این منطقه بسیار به ندرت یافت می شود. ولی به ندرت در برخی از سوپرمارکت ها و فروشگاه های مخصوص نیز به فروش می رسد.
روغن آرگن دارای 44 درصد اولئیک اسید، 30 درصد آلفا لینولئیک اسید، 12 درصد پالمتیک اسید، 6 درصد استئاریدونیک اسید، 5 درصد لینولئیک اسید و 3 درصد مایریستیک اسید می باشد.
تاج گسترده این درخت می تواند برای سایر محصولات کشاورزی سایبان ایجاد کند و همچنین برگ ها و میوه های آن نیز می تواند به عنوان غذا برای حیوانات استفاده گردند.
|