آجیل شمع / کَندِل نات - CANDLENUT
header
تبلیغات

لطفا از سایت حمایت کنید

خرید ویژه بلک فرایدی از سایت دی جی کالا

$$$ تبلیغات در سایت نوین طیور$$$

$$$ طراحی نقشه هوادهی مرغداری $$$

اعضا

نام کاربری:
کلمه عبور:
سبد خرید
کانال نوین طیور

کانال نوین طیور

مقاله
تبلیغات

 

جستجوی گوگل
Google


در كل اينترنت
در اين سايت

جستجو
رهگیری سفارش
شناسه سفارش :

بازدید کننده
شروع شمارش: 1391-12-24
کل بازدید ها: 32313938
بازدید کننده: 30965420
بازدید های امروز: 8236
بازدید های دیروز: 24115
برچسب ها
آجیل شمع / کَندِل نات - CANDLENUT
آجیل شمع / کَندِل نات  -  CANDLENUT
ALEURITES MOLUCCANA : نام علمی
  EUPHORBIACEAE  - فرفیون : خانواده
مالزی، اندونزی، فیلیپین و هاوایی : بومی منطقه
Candleberry, Indian walnut, Kemiri, Varnish tree, nuez de la India, Buah keras or Kukui nut tree : نام های دیگر
آجیل شمع / کَندِل نات  -  CANDLENUT
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های مرطوب، زهکش دار و کمی اسیدی
19 تا 27 درجه سانتیگراد
مرطوب
زیاد

آجیل شمع / کَندِل نات:

دانستنی های علمی:
"کندل نات یا آجیل شمع" میوه درخت "کندل بری" است. این گیاه، درختی گلدار از خانواده ی فرفیون یا افوربیا می باشد. امروزه این گیاه را برای تهیه روغن کشت می کنند.
هر درخت حدود 30 تا 80 کیلوگرم بذر تولید کرده و بذور حدود 15 تا 20 درصد وزنشان روغن دارند. این روغن ها اغلب بصورت موضعی کاربرد دارند.
خصوصیات گیاهشناسی:
این درخت تا ارتفاع 15 تا 25 متر رشد می کند و دارای شاخه های انبوه و پراکنده است. 
برگ ها ساده، به رنگ سبز کمرنگ، تخم مرغی شکل یا سه لوبی یا به ندرت پنج لوبی، دارای انتهای تیز و به طول 10 تا 20 سانتیمتر می باشد.
میوه این درخت، گرد، به قطر 4 تا 6 سانتیمتر بوده و دارای بذری است که به ندرت دارای پوسته ای سخت است. این بذر دارای مقدار زیادی روغن می باشد که از آن به عنوان یک شمع نیز استفاده می شود. به همین دلیل به این نام نامگذاری شده است.
شرایط محیط رشد:
این درخت به دمای سالانه حدود 19 تا 27 درجه سانتیگراد نیاز داشته و دماهای 25 تا 28 درجه فارنهایت را نیز می تواند تحمل کند. آنها معمولاً می توانند به خوبی در آب و هوای گرمسیری با بارندگی فراوان رشد کنند اما نسبت به آب و هوای خشک نیز سازگاری دارند. پس از اینکه درخت به خوبی مستقر شد نیاز به نگهداری و مراقبت خاصی ندارد.
خاک مورد نیاز این گیاه نیاز باید به خوبی آبیاری شده، دارای زهکش و کمی اسیدی باشد. 
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
میوه این گیاه در برخی نواحی به صورت پخته مصرف می شود و یا به عنوان چاشنی و سس در کنار سبزیجات و برنج به مصرف می رسد. 
از میوه یا بذر این درخت نیز به دلیل میزان روغن بالایی که داشته و قابلیت اشتعال دارد، به عنوان شمع استفاده می شود.
در هاوایی از پوست، برگ ها و گل های این درخت تاج گلی برای پوشاندن روی سر یا گردن تهیه می کنند و همچنین از بذر این گیاه جوهری برای انجام خالکوبی تهیه می گردد. یک رنگ قهوه ای مایل به قرمز نیز از پوست داخلی این گیاه ساخته می شود.
تنه این درخت گاهی برای ساختن قایق های کوچک برای ماهیگیری استفاده می شود.
در برخی نواحی از بذرهای رسیده ی این گیاه در تهیه صابون و شامپو استفاده می کنند. همچنین به دلیل بوی خوش روغن این گیاه، از آن در تهیه ی کرم های پوست نیز بهره می گیرند.
گل های پنج گلبرگی و سفید و کوچک این گیاه، برای درمان زخم های دهان، پس از له کردن به کودکانی که دچار زخم های دهان و زبان هستند داده می شود.
تکثیر:
تکثیر درخت آجیل شمع یا کندل نات از طریق کشت بذرهای آن امکان پذیر است. این بذرها عموماً 3 تا 4 ماه پس از کشت جوانه می زنند.
هشدار:
روغن بذرهای این گیاه خاصیت سمی و خارش آور شناخته شده ای حتی روی چشم ها ندارند. ولی به دلیل وجود ساپونین و فوربول در آنها باید در مصرف خام آن مقداری دقت نمود.

: منابع  

تصاویر گیاه آجیل شمع / کَندِل نات:



       .: نظر شما در مورد این مطلب:.
نام *:
 ایمیل :  
نظر شما *
لطفا حاصل عبارت را در باکس زیر وارد نمایید : *
28
به علاوه
47
=
     
به novintiur.ir امتیاز دهید :
با تشکر از حمایت شما