كشت فلفل دلمه اي به روش هيدروپونيك
فلفل دلمه اي گياهي است يك ساله با نام علمي capsicum annum
تعداد ميوه در بوته به طور ميانگين ٣٠ عدد مي باشد
فلفل از ميوه هاي فصل گرم ميباشد و نسبت به سرما و يخبندان و دماي زير ١٥ درجه بسيار حساس است و دماي پايه حدود ١٨ درجه است
نياز ابي فلفل بين ١٠٠٠_ ٤٠٠ ميليمتر است و كمتر از اين مقدار باعث ريزش گل ها مي شود
فلفل حساس به طول روز مي باشد و حدود ٢ ماه پس ازكاشت گلدهي شروع مي شود و با افزايش طول روز گلدهي بيشتر مي شود
فلفل دلمه اي به صورت نارس برداشت مي شود اما براي ارقامي كه به صورت فراوري مصرف مي شوند در زمان رسيدگي كامل برداشت مي
شوند و هفته اي ١ بار برداشت صورت ميگيرد
به طور كلي ١ بار در سال كشت مي شود و بين ٢٠_١٥ تن محصول در ١٠٠٠ متر مربع خواهيم داشت با ٢ نفر اشتغال زايي در ١٠٠٠ متر مربع
توجيه اقتصادي كشت هيدروپونيك فلفل:
متراژ كمتر از ٣٠٠٠ متر مربع براي كاشت فلفل دلمه به صورت هيدروپونيك هيچ
گونه توجيه اقتصادي ندارد. در اين پروژه سعي ميكنيم به توجيه يك گلخانه ٥٠٠٠
متري هيدروپونيك بپردازيم
توضيح كوتاه در مورد كشت هيدروپونيك: اساس اين سيستم آب است. در اين سيستم ريشه ها در مجاورت مستقيقم با آب قرار دارند و خبري از خاك در اين سيستم نيست.
تحقيقات نشان ميدهد اولين كشت هيدروپونيك در دنيا ٢٥٠٠ سال پيش در ايران انجام شده و جالب است بدانيد كه اين گياه سبزه عيد بوده كه هنوز هم در منازل ما كاربرد دارد .
•••مزاياي كشت هيدروپونيك فلفل دلمه اي:
١) اين سيستم عاري از علف هرز ميباشد
٢) به دليل حذف خاك از سيستم كاشت عاري از هرگونه بيماري است
٣) مصرف بهينه آب زيرا آب در گردش است و هدر نمي رود.
٤) تراكم بوته هاي فلفل در اين روش بيشتر است و ميزان توليد هم بالاتر است
٥) كنترل شرايط محيطي از جمله نور و دما و رطوبت راحت تر است
٦) يكي شدن عمل آبياري و كوددهي
•••مشكلات سيستم هيدرپونيك:
١) افزايش مصرف برق به دليل به كار انداختن تاسيسات ويژه هيدروپونيك
٢) عدم وجود خاصيت تامپوني
٣) مشكل تهويه
محصولات مرتبط :
بسته آموزش قلقل گلخانه ایی
سی دی آموزش فلفل گلخانه ایی
مقالات مرتبط :
فلفل دلمه ای گلخانه ای
روش کشت فلفل دلمه
گیاه شناسی فلفل
پرورش فلفل دلمه ای در خانه
کاشت فلفل دلمه ای در منزل و دانستی های لازم درباره ی آن
کاشت تا برداشت فلفل دلمه در گلخانه
بیماری های فلفل و راه مبارزه با آن ها
تاسیسات فلفل دلمه ایی
.: نظر شما در مورد این مطلب:. |
|
|